Δεν θα πιστέψετε γιατί αφήσανε αυτό το αγοράκι να λιμοκτονήσει (photos)

22:17 15/2/2016 - Πηγή: iPop

Η φωτογραφία του μικρού αγοριού έχει γίνει viral. Κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά δεν πρόκειται να πιστέψετε το λόγο.

Για την ακρίβεια δεν θα πιστέψετε γιατί αφήσανε αυτό το αγοράκι να πεθάνει από πείνα και δίψα.

Ο μικρός Hope, που στα ελληνικά σημαίνει «ελπίδα», είναι από την Νιγηρία και τον άφησαν να λιμοκτονήσει επειδή είναι «παιδί μάγος» και εκδιώχθηκε από την κοινότητα.

Δημοσιεύτηκε από Anja

Ringgren Lovén στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Η ιστορία του δημοσιοποιήθηκε, αφότου η Δανή Anja Ringgren Lovén ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες όπου τάιζε το μικρό αγόρι.

Η Anja έχει ιδρύσει το Ίδρυμα Βοήθειας Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης των παιδιών της Αφρικής (African Children’s Aid Education and Development Foundation), το οποίο έχει στόχο να σώσει τα «παιδιά μάγισσες» (ναι υπάρχει τέτοιο πράγμα ακόμα και το 2016) και να αλλάξει τη στάση των κοινοτητων της Νιγηρίας προς αυτή την αρχαϊκή και την απάνθρωπη πρακτική.

Όταν ένα παιδί κατηγορείται ότι είναι μάγος από οποιοδήποτε μέλος του χωριού, με τις περισσότερες κατηγορίες να προέρχονται από τους γονείς του παιδιού, βασανίζεται και στο τέλος θανατώνεται. Την ίδια στιγμή, αν οι γονείς προσπαθήσουν να προστατέψουν το παιδί τους κινδυνεύουν να οδηγηθούν και οι ίδιοι στον θάνατο.

Η φωτογραφία της Anja και του μικρού ταλαιπωρημένου αγοριού συνοδευόταν από ένα ισχυρό μήνυμα:

«Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται ότι είναι μάγισσες και έχουμε δει παιδιά να βασανίζονται, να πεθαίνουν ή να είναι ακραίως φοβισμένα. Αυτή η φωτογραφία δείχνει γιατί παλεύω. Γιατί πούλησα όλα όσα είχα. Γιατί πλέον ζω σε άγνωστα εδάφη»

«Επέλεξα να αποκαλώ το αγόρι ‘Hope’, καθώς όλοι ελπίζουμε πως θα επιζήσει» συμπλήρωσε η ίδια.

Se lige de runde kinder på Hope

Keywords
Αναζητήσεις
το video του μικρου hope
Τυχαία Θέματα