Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μιζούρι

10:47 25/11/2014 - Πηγή: iPop

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί το Φέργκιουσον του Μιζούρι μετά τους χτεσινοβραδινούς εμπρησμούς και τις εκτεταμένες λεηλασίες που συνεχίζονται ακόμα και τώρα. Τα επεισόδια στο Φέργκιουσον του Μιζούρι ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού Μάικλ Μπράουν που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Αφού εξετάστηκαν οι μάρτυρες, οι ένορκοι μετά από πολύωρη σύσκεψη αποφάσισαν να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον για το θάνατο του

18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν τονίζοντας ότι πρέπει να διαχωριστούν τα αληθινά γεγονότα από τα φανταστικά και τις εικασίες.


Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να ξεσπάσει ένταση στην πόλη αλλά και για να συντονιστούν διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ. Τα επεισόδια στο Φέργκιουσον του Μιζούρι αναμένεται να συνεχιστούν για μέρες ενώ η πόλη μοιάζει με πολεμικό τοπίο καθώς περιπολικά πυρπολούνται, κτήρια παραδίνονται στις φλόγες, μαγαζιά λεηλατούνται ενώ οι δυνάμεις της ασφάλειας έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν να διαλύσουν τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού.

Σε επίσημη ανακοίνωση που έκανε το πρακτορείο Reuters τονίστηκε ότι η αστυνομία κάνει λόγο ακόμη και για «βαριά πυρά από αυτόματα όπλα» ενώ έχουν απαγορευτεί όλες οι πτήσεις από και προς την πόλη του Φέργκιουσον τουλάχιστον για τις επόμενες μέρες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στο άκουσμα της απόφασης για τον Ντάρεν Γουίλσον, την ώρα που στο Φέργκιουσον του Μιζούρι είχαν ήδη αρχίσει τα έντονα επεισόδια ζήτησε από τους κατοίκους να είναι ψύχραιμοι και τόνισε: «Είμαστε μια νομοταγής χώρα και πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Είναι όμως αποδεκτό ότι υπάρχει απογοήτευση και αναμενόμενο. Θα ήθελα να σταθώ στην έκκληση της οικογένειας του Μπράουν και να ζητήσω και εγώ ψυχραιμία. Οι γονείς του Μάικλ Μπράουν έχασαν τα περισσότερα από όλους και πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση τους. Από την αστυνομία ζητώ να είναι εγκρατής στην αντίδρασή της και να διατηρήσει τις διαδηλώσεις ειρηνικές».

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

photos:reuters

The post Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μιζούρι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα