Σε εξέλιξη το ιστορικό τετ-α-τετ Μπαράκ Ομπάμα – Ραούλ Κάστρο- Τι θα αλλάξει στην Κούβα μετά την άρση του εμπάργκο;

17:44 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Από τις 17:00 ώρα Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η ιστορική συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο.

Να τονισθεί πως η εν λόγω επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα είναι η πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στο νησί της Καραϊβικής από το 1928.

Την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στο αεροδρόμιο της Κούβας μια μικρή ομάδα πολιτών ήταν εκεί

και τον υποδέχθηκε με συνθήματα υπέρ των ΗΠΑ και της Κούβας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας, στην Αβάνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε:

Είναι μια ιστορική ευκαιρία να έρθω άμεσα σε επαφή με τον λαό της Κούβας

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και μετά τη μερική αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Η Αβάνα συνεχίζει τις διαμαρτυρίες «για την ύπαρξη αμερικανικής ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο στο νησί, αλλά και για τη στήριξη της Ουάσιγκτον στους Κουβανούς αντιφρονούντες».

Πόσο θα αλλάξει η ζωή στην Κούβα μετά την άρση του εμπάργκο;

Μετά την άρση του 54χρονου εμπάργκο της Αμερικής στην Κούβα η ζωή αναμένεται να αλλάξει.

Τα παλιά Chevy Bel Air αμάξια θα μετατραπούν γρήγορα σε SUVs και οι salsa bands θα αντικατασταθούν από συναυλίες του Kanye West. Airbnb, Starwood Hotels και Marriott International έχουν ήδη “κλείσει”τοποθεσίες για να μπορέσουν να παρέχουν διαμονή σε Αμερικανους πολίτες.

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να επεκταθεί και να βελτιώσει την πρόσβαση internet για τους Κουβανούς.

«Οι Κουβανοί αναμένουν τώρα βελτιώσεις στις δημόσιες υπηρεσίες όπως οι μεταφορές, οι επικοινωνίες, το νερό και βελτιώσεις των υπηρεσιών τροφοδοσίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της ελευθερίας ασκήσεως ιδιωτικής εμπορικής επιχείρησης», έγραψε ο πρώην συνταγματάρχης του Αμερικανικού Στρατού Manuel Supervielle, ο οποίος υπηρέτησε ως γενικός σύμβουλος της US Southern από το 2000 μέχρι και το 2003 λίγο αργότερα συμπλήρωσε ότι «φυσικά, αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι: Αν οι προσδοκίες παραμείνουν ανεκπλήρωτες μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η μαγεία της ελπίδας θα εξαφανιστεί».

Η βελτίωση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα θα μπορούσε να αλλάξει το φυσικό τοπίο και ορισμένες άλλες πλευρές της καθημερινής ζωής αλλά μερικές πιο σκοτεινές πλευρές θα διατηρηθούν αναλύοτα στον χρόν, όπως ο τρόπος σωφρονισμού των πολιτικών κρατουμένων, ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου και η απαγόρευση εκλογών με πολλά κόμματα να συμμετέχουν.

photo:REUTERS/CARLOS BARRIA

The post Σε εξέλιξη το ιστορικό τετ-α-τετ Μπαράκ Ομπάμα – Ραούλ Κάστρο- Τι θα αλλάξει στην Κούβα μετά την άρση του εμπάργκο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα