Νέο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

15:48 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Με νέα στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών, αλλά και με συλλαλητήριο την ίδια μέρα έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων απαντά η ΑΔΕΔΥ στην «κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Αφορμή του συλλαλητηρίου, όπως υπογραμμίζει

η ΑΔΕΔΥ αποτελεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΠΥ,.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ σε σχετική της ανακοίνωση η εν λόγω απόφαση «οδηγεί σε συρρίκνωση και διάλυση του Ταμείου το οποίο ήδη βρίσκεται σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους-συνταξιούχους του».

Τι ζητά η ΑΔΕΔΥ;

Στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρεται «στην επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου, καθώς και την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του».

Παράλληλα, ζητάει «από το κράτος να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου και να μην υπάρξει περαιτέρω περικοπή του μερίσματος».

photo: INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

The post Νέο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα