Σε εξέλιξη οι τελετές παραλαβής- παράδοσης των υπουργείων- Αναλυτικά οι δηλώσεις των Υπουργών-LIVE

10:48 7/11/2016 - Πηγή: iPop

Την Δευτέρα πραγματοποιούνται οι τελετές παραλαβής- παράδοσης των υπουργείων μετά τον ανασχηματισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή. Οι Υπουργοί που αποχωρούν παραδίδουν τους φακέλους σ΄αυτούς που τους διαδέχονται και μιλούν για το μέχρι στιγμής έργο τους.

Όσα ειπώθηκαν κατά τις τελετές:Υπουργείο Εσωτερικών:

Ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών κατά την παραμονή του στη θέση του Υπουργού ξεκίνησε την τελετή παραλαβής- παράδοσης την Δευτέρα ο Π. Κουρουμπλής. Το λόγο εν συνεχεία πήρε

ο Π. Σκουρλέτης αναγνωρίζοντας το δύσκολα έργο που αναλαμβάνει.

Ο Π.Κουρουμπλής παρέδωσε το Υπουργείο στον Π. Σκουρλέτη επισημαίνοντας:

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε ένα νέο πολιτικό περιβάλλον

Ο πρώην Υπουργός έδωσε στο νέο Υπουργό οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι και τόνισε:

Ο δικομματισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια

Και συμπλήρωσε:

Ψηφίσαμε τη συγκρότηση 25μελούς επιτροπής για την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης κ του Καλλικράτη

«Κάναμε ένα πολυνομοσχέδιο 166 άρθρων» διαβεβαίωσε και σημείωσε, πως και ο τελευταίος δήμαρχος της χώρας συμμετείχε σ’ αυτή τη διαδικασία».

Ο Πάνος Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για το Μητρώο Πολιτών το οποίο χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» εξηγώντας:

Η χώρα δεν έχει ουσιαστικά σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός μίλησε για τη συγκρότηση του Μητρώου Πολιτών, τη συγκρότηση του Μητρώου Πολιτών, αλλά και για τους φορείς διαχείρισης αποβλήτων, όπως και για το νομοσχέδιο που αφορά τη βελτίωση της νομοθεσίας για τις εκλογές.

«Δεν έμεινε κανένα παιδί που ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχειας εκτός παιδικού σταθμού» διαβεβαίωσε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και δήλωσε πως υπάρχει «νέο μοντέλο εισαγωγής στους βρεφονηπιακούς» το οποίο χαρακτήρισε «δικαιότερο» και πρόσθεσε «δίνουμε 214 εκατ. πέρυσι και φέτος στη Αυτοδιοίκηση».

«Υπάρχουν χρήματα για να φτιάξουμε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης; Πάνω από 150 δήμοι δεν έχουν κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Στόχος μας η διεύρυνση των βρεφονηπιακών σταθμών» σημείωσε ο Π. Κουρουμπλής.

Τι είπε ο Π. Σκουρλέτης;

«Πρέπει να ξαναδώσουμε πίσω την έμπνευση στους ανθρώπους» δήλωσε και πρόσθεσε: «Η Ασφάλεια και Δημοκρατία είναι κάτι που πρέπει να έχουμε κατά νου» ενώ ζήτησε περισσότερη συμμετοχή και Δημοκρατία παντού».

Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε έκκληση για ειλικρίνεια με το λαό και πρόσθεσε: «Η δικιά μας Κυβέρνηση είναι απ’ αυτές που δεν κοντοστέκονται δίπλα στα προβλήματα».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ευχήθηκε σε όλους καλή δουλειά.

Υπουργείο Αθλητισμού:

Ο Σταύρος Κοντονής θα παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού στον Γιώργο Βασιλειάδη.

Για το έργο του στο Υπουργείο Αθλητισμού μίλησε κατά την τελετή παράδοσης την Δευτέρα ο Σταύρος Κοντονής. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κυβέρνηση ρύθμισε ζητήματα 20ετίας που απασχολούσαν τις ομοσπονδίες.

«Λάβαμε μέτρα για το ντόπινγκ» σημείωσε και πρόσθεσε «πήραμε μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής στον αθλητισμό».

Ενώ δήλωσε: «Αυτό που ζούσαμε κάθε Κυριακή στα γήπεδα, δεν το κρύψαμε κάτω απ’ το χαλί» και συμπλήρωσε: «Βάλαμε τάξη σε μια χαοτική κατάσταση που υπήρχε εδώ και χρόνια».

Ο κ. Βασιλειάδης εξήγησε, πως θα ακολουθήσει τα χνάρια του Κοντονή και είπε:

Δεν έχω να πω πολλά. Ο Σταύρος Κοντονής έριξε γροθιά στο μαχαίρι και εγώ θα συνεχίσω το έργο που αφήνει. Στην ίδια ακριβώς γραμμή. Δεν μπορούν να συνεχιστούν οι έκνομες ενέργειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή στα φαινόμενα που κρατούν δέσμιο το ποδόσφαιρο

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

Στις 11:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Πάνο Σκουρλέτη να αποχωρεί και να αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο αναφέρθηκε σε όσα κατάφερε όσο καιρό ήταν στην ηγεσία του Υπουργείο, ενώ δήλωσε πως στις επιτυχίες δεν δόθηκε η δέουσα προβολή από τα Μέσα της χώρας.

Σημείωσε χαρακτηριστικά «προσπαθήσαμε να βάλουμε το δικό μας άρωμα σε μια πολιτική που δεν ήταν δική μας. Ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις και δεν κινηθήκαμε ούτε χιλιοστό έξω από αυτές. Κερδίσαμε μια από τις μεγαλύτερες μάχες που είχε βάλει ως στόχο η κυβέρνηση, να παραμείνει στο δημόσιο ο ΑΔΜΗΕ και ακυρώσαμε το παλιό σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ. Συχνά κατηγορηθήκαμε ότι καθυστερούμε να κλείσει η διαπραγμάτευση, το κατανοούμε γιατί είναι οι φωνές της τρόικα εσωτερικού. Κάναμε πραγματικότητα το 36 δόσεων και του 15% έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ» ενώ εξήγησε:

Σ’ αυτό τον ανασχηματισμό αναδείχθηκε η υψηλή αξιοπιστία των ΜΜΕ μέχρι μία ώρα πριν με θεωρούσαν ότι θα είμαι εκτός κυβερνητικού σχήματος

Και παράλληλα σημείωσε: «Υπάρχει μια χωρίς προηγούμενο κινδυνολογία σε σχέση με τη ΔΕΗ από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Έχει εξασταλιστεί από την κυβέρνηση για το 2017 1 δισ επιπλέον ρευστότητας για τη ΔΕΗ. Κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές στον τομέα της Ενέργειας. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που έχουν ψηφίσει το target model καθώς και οδηγίες για την προστασία για τις εξωχώριες έρευνες υδρογονανθράκων. Έχουμε δρομολογήσει την μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Αττικής με την Κρήτη».

Ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του είπε, πως η Κυβέρνηση έσωσε όσα μπορούσε να σώσει και συμπλήρωσε: «Αν έφτιαχνα κυβέρνηση, ο πρώτος που θα σκεφτόμουν για το υπ. Ενέργειας θα ήταν ο Γ. Σταθάκης».

Το λόγο πήρε και ο νέος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος σημείωσε:

Πιο εύκολη η δουλειά μου αφού παραλαμβάνω από τον Π. Σκουρλέτη. Ισχυρή παρακαταθήκη που καλούμαστε να συνεχίσουμε. Στρατηγικής σημασίας ο τομέας της ενέργειας για την ελληνική οικονομία. Οι αρχές και ο τρόπος προσέγγισης θα διατηρηθεί ο ίδιος που τηρήθηκε από τον Π. Σκουρλέτη και την ομάδα του

Υπουργείο Δικαιοσύνης:

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή και δήλωσε κατά την τελετή:

Δεν θέλαμε ο πολίτης να έχει ανασφάλεια αλλά να γνωρίζει τους νόμους. Κύριος στόχος μας ήταν η σωστή επανένταξη στην κοινωνία των πολιτών που ήταν στη φυλακή

Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε:

Η καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί κοινωνικά προβλήματα. Είναι ένα καρκίνωμα

Υπογράμμισε, πως στόχος είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ενώ παράλληλα είπε:

Ο Ν.Παρασκευόπουλος έχει δεχτεί αήθεις επιθέσεις από την αντιπολίτευση και από διεθνή κέντρα.

Ο κ. Κοντονής επίσης ανέφερε ότι ναι μεν η ποιότητα των δικαστικών αποφάσεων να είναι υψηλοτάτου επιπέδου, αλλά «η καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα»

Και πρόσθεσε: «Αυτή η παθογένεια που έχει προκύψει από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκαν τα κόμματα τα προηγούμενα 20 χρόνια συνδυάζεται άμεσα με την ασφάλεια δικαίου».

Παράλληλα, βέβαια διατύπωσε την άποψη πως δεν είναι δυνατόν μια απόφαση α’ βαθμού να κάνει 10 χρόνια να εκδοθεί.

Τελετή παράδοσης-παραλαβής του τομέα των Δικτύων:

Λίγο μετά τις 12:00 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης παρέδωσε τη σκυτάλη στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε χαρακτηριστικά:

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να σταματά την καταστροφή

Και τόνισε «Ήρθε η ώρα και για τους αντισυμβαλλόμενους στη διαπραγμάτευση να κάνουν αυτό που πρέπει», ενώ παράλληλα σημείωσε «Η Κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εποχή» και δεσμεύτηκε πως θα δώσει τη δική του μάχη. Ενώ αναφερόμενος στον ανασχηματισμό τον χαρακτήρισε σημαντικό βήμα και «νέα τομή».

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παππάς.

Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Όλγα Γεροβασίλη:

Η πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος ανέλαβε και επίσημα τη Δευτέρα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε:

«Από άλλη θέση, αλλά με τα ίδια καθήκοντα σε καθοριστική στιγμή για τη χώρα, με όλες μας τις δυνάμεις για να βγούμε από τα αδιέξοδα».

Διαβάστε επίσης όσα ειπώθηκαν κατά την τελετή παραλαβής- παράδοσης του Υπουργείου Οικονομίας:

Γαβρόγλου σε γραμμή Φίλη: «Ελπίζω να καταργηθούν οι Πανελλήνιες»

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Σε εξέλιξη οι τελετές παραλαβής- παράδοσης των υπουργείων- Αναλυτικά οι δηλώσεις των Υπουργών-LIVE appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα