Σε έπιασαν χωρίς εισιτήριο; Μην τρομάζεις έχεις δικαιώματα

18:29 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν στιγμές που δε σου έβγαιναν τα ψηλά ή που απλά ξεχάστηκες και μπήκες στο λεωφορείο ή στο μετρό χωρίς εισιτήριο. Το ξέρεις πως φταις, που δεν προμηθεύτηκες εισιτήριο, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμα κι αν σε έπιασαν έχεις δικαιώματα.

Εμείς ψάξαμε βρήκαμε τι μπορείς να πεις στους ελεγκτές αν σε πιάσουν χωρίς εισιτήριο και σου τα παρουσιάζουμε.

Τι να κάνεις αν σε πιάσουν χωρίς εισιτήριο;Μη δώσεις τα στοιχεία σου: Δεν είναι ποινικό
αδίκημα το να μην έχεις εισιτήριο οπότε κανείς δε μπορεί να σε αναγκάσει να δώσεις τα στοιχεία σου. Μόνο αν σου τα ζητήσει αστυνομικός οφείλεις να το κάνεις.Δεν είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις να έρθει η αστυνομία: Πες πως επιθυμείς να κατέβεις από το λεωφορείο και ζήτησε στον οδηγό να ανοίξει την πόρτα. Ακόμα και στους ελεγκτές μπορείς να δηλώσεις πως αρνείσαι να παραμείνεις εντός του λεωφορείου.Έχεις δικαίωμα να αρνηθείς να πας στο αστυνομικό τμήμα με τους ελεγκτές. Μόνο οι αστυνομικοί μπορούν να σου ζητήσουν κάτι τέτοιο.Αν δε σου επιτρέψουν να κατέβεις από το λεωφορείο, τηλεφώνησε αμέσως στο 100 και πες που βρίσκεσαι για να έρθει η αστυνομία. Φυσικά ζήτησε ονόματα των συνεπιβατών σου έτσι ώστε να έχεις μάρτυρες. Μόλις έρθει η αστυνομία μπορείς να ζητήσεις να συλλάβουν τους ελεγκτές, για παράνομη κράτηση.Να θυμάσαι κάτι, κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε συλλάβει αν δεν έχεις εισιτήριο.

Εδώ μπορείς να δεις αν ανήκεις στις κατηγορίες των ατόμων που δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους.

photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Σε έπιασαν χωρίς εισιτήριο; Μην τρομάζεις έχεις δικαιώματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα