Τελικά μπορείς να έχεις κατοικίδιο στο σπίτι σου; Τι ορίζει ο νόμος

18:00 2/2/2016 - Πηγή: iPop

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι η εύρεση σπιτιού για ενοικίαση όταν έχεις ένα κατοικίδιο είναι άκρως επικίνδυνο σπορ! Μη γελάς, όταν αποφασίζω να μαζέψω τα υπάρχοντα μου και να μετακομίσω σε άλλες γειτονιές και παραλίες βιώνω έναν εφιάλτη με τους ιδιοκτήτες που απαγορεύουν τα κατοικίδια!

Τι ισχύει όμως για το κατοικίδιο στο σπίτι; Μπορείς να έχεις κάποιο μέσα; Μπορείς να επικαλεστείς κάποιο νόμο; Η απάντηση είναι «ναι σε όλα».

Όταν, λοιπόν η κα Σούλα- Τουλα- Κουλα σου πει «δυστυχώς απαγορεύονται στο κτίριο τα κατοικίδια», μπορείς να της πεις ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 ν.3170/2003

του Συντάγματος σχετικά με τα ζώα συντροφιάς όχι απλά επιτρέπονται τα κατοικίδια (σκύλοι και γάτες) αλλά μπορεί κάθε διαμέρισμα να έχει από δύο του είδους!

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ ‘Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σ’ αυτό το νόμο γίνεται ξεκάθαρο ότι κάθε διαμέρισμα μπορεί να έχει 2 σκύλους ή 2 γάτες ακόμα και αν το καταστατικό της πολυκατοικίας απαγορεύει την διατήρηση κατοικίδιων ζώων. Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο η μοναδική σημείωση στην φιλοξενάι των κατοικίδιων είναι να βρίσκονται εντός των διαμερισμάτων και όχι στην βεράντα ή κοινόχρηστους χώρους.

Φυσικά ο κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδου είναι υποχρεωμένος να συμορφώνεται με τις αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας και να διατηρεί τα επίπεδα υγιεινής σε ικανοποιητικό στάδιο.

The post Τελικά μπορείς να έχεις κατοικίδιο στο σπίτι σου; Τι ορίζει ο νόμος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα