Σε δίκη παραπέμπεται ο Nicolas Sarkozy

12:38 7/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε δίκη για προεκλογικές ατασθαλίες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, να οδηγηθεί άμεσα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy.

Οι εισαγγελικές Αρχές τονίζουμε, πως κατηγορούν τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, πως ξεπέρασε εσκεμμένα το πλαφόν προεκλογικών δαπανών για τις εκλογές

του 2012 και πως έκρυβε λογαριασμούς.

Συγκεκριμένα, ο Nicolas Sarkozy κατηγορείται ότι ξεπέρασε και μάλιστα εσκεμμένα το όριο προεκλογικών δαπανών, το οποίο εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στα 22,5 εκατομμύρια ευρώ, κρύβοντας δαπάνες μέσω της εταιρείας δημόσιων σχέσεων Bygmalion.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Bygmalion φέρεται, πως έχει χρεώσει 18,5 εκατ. ευρώ στο κεντροδεξιό κόμμα του Nicolas Sarkozy, αντί να τα χρεώσει στην προεκλογική του εκστρατεία και μ΄αυτό τον τρόπο απέφυγε δια της πλαγίας, όμως, οδού το πλαφόν.

Θυμίζουμε, πως στελέχη της Bygmalion έχουν ήδη παραδεχτεί τις παρατυπίες. Αυτό, όμως, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν πρώην Γάλλος Πρόεδρος ήταν γνώστης της υπόθεσης. Βέβαια, ο ίδιος έχει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια δηλώσεων του αρνηθεί ότι είχε γνώση της αδήλωτης δαπάνης.

Σημειώνεται ότι μαζί πρώην Πρόεδρο παραπέμπονται σε δίκη ακόμα 13 ύποπτοι.

The post Σε δίκη παραπέμπεται ο Nicolas Sarkozy appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα