Σαρωτικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προτείνει η Επιτροπή Διαλόγου στον Φίλη

08:46 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Κατάργηση των υποχρεωτικών παρελάσεων, εκκλησιασμού και προσευχής, όπως επίσης και τέσσερα χρόνια Γυμνάσιο και δύο Λύκειο είναι μερικές απ’ τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα που προτείνει ο επικεφαλής του Εθνικού Διαλόγου, Αντώνης Λιάκος στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Ο κ.Λιάκος προτείνει οι φοιτητές να μπορούν ν’ αλλάζουν κατεύθυνση εντός του Πανεπιστημίου αλλά και να κάνουν συνδυαστικά πτυχία, κερδίζοντας γνώσεις από δύο Πανεπιστήμια.

Το πόρισμα προβλέπει ακόμα 4 χρόνια Γυμνάσιο και 2 χρόνια Λύκειο και εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με συγκεκριμένο

συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων επί του γενικού βαθμού πρόσβασης ή κι άλλων κριτηρίων επίδοσης. Η πρόταση η οποία παρουσιάζεται σήμερα, Παρασκευή, λέει αντίο στις Πανελλήνιες εξετάσεις εάν ο συντελεστής εφαρμοστεί επί του βαθμού του Απολυτηρίου.

Άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν τα υποχρεωτικά μαθήματα για το Λύκειο να είναι η Νεοελληνική Λογοτεχνία, τα Αγγλικά και η Γλώσσα.

Φυσικά οι κατατεθείσες προτάσεις δεν αποτελούν δέσμευση για το υπουργείο Παιδείας, το οποίο μπορεί να τις κρίνει και να πράξει ανάλογα.

Τι άλλες αλλαγές φέρνει η πρόταση;

Διδακτικές ώρες στο Λύκειο 33 από 35, μη ίδρυση τμήματος εάν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 20 μαθητές και εισαγωγή τηλε-εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες περιοχές.

The post Σαρωτικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προτείνει η Επιτροπή Διαλόγου στον Φίλη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα