Σαν σήμερα πριν 5 χρόνια ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία- Οι καλλιτέχνες της χώρας θυμούνται (Video)

10:27 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Ήταν 5 χρόνια πριν… 15 Μαρτίου 2011 όταν ξέσπασε επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία. Από τότε 4,8 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, 250.000 άμαχοι πολίτες έχουν χάσει την ζωή τους, με το ένα στα τρία παιδιά της Συρίας να μην έχουν γνωρίσει τίποτα άλλο πέρα από τον πόλεμο.

Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών ξεκινά την Δευτέρα στη Γενεύη, όμως η ζωή πολλών οικογενειών ποτέ δεν θα είναι ξανά η ίδια.

«Η καλλιτεχνική κοινότητα της Συρίας δεν ξεχνάει. Πάντα προσπαθεί να δώσει φωνή σ’ όσους πλήττονται από τις συγκρούσεις και να δημιουργήσει χώρους όπου μπορεί να αναπτυχθεί συζήτηση

και ανταλλαγή απόψεων», τονίζει το Βρετανικό Συμβούλιο.

Η ομάδα «Artists in Recovery» έχει ως στόχο να δείξει πόσο σημαντικές είναι οι τέχνες στην καθημερινή ζωή, υποστηρίζοντας και διαδίδοντας τα έργα εκτοπισμένων Σύρων καλλιτεχνών.

Το «And» είναι ένα project για την συριακή τέχνη, εξ’ ολοκλήρου ψηφιακό. Ο Gregory Nash από το Βρετανικό Συμβούλιο, ο οποίος είναι υπεύθυνος της ομάδας «Artists in Recovery» λέει ότι η ιδέα πίσω από το project είναι η επανασύνδεση των εκτοπισμένων ανθρώπων και των καλλιτεχνών, παρά τα φυσικά εμπόδια που υπάρχουν.

Οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να λάβουν μέρος στο project από όποιο μέρος κι αν ζουν, και μερικοί χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα ή και ανώνυμα, μοιράστηκαν τις ιστορίες τους για το παρελθόν, το παρόν και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Αυτή είναι η δουλειά του Bashar Zein, από την Συρία, ο οποίος πλέον ζει στην Τουρκία:

Photo: BULENT KILIC/AFP/Getty Images

The post Σαν σήμερα πριν 5 χρόνια ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία- Οι καλλιτέχνες της χώρας θυμούνται (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα