Σαν να μην πέρασε μια μέρα- Ξεκινούν τα ραντεβού Κυβέρνησης- κουαρτέτου

08:01 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Με τα μπλόκα των αγροτών να αυξάνονται και να πληθύνονται, θα γίνει το πρώτο ραντεβού Κυβέρνησης- κουαρτέτου, με τα σενάρια για την διαπραγμάτευση να διαδέχεται το ένα το άλλο.

Στις 17:00 έχει οριστεί συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών, ενώ την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπεί ο Ε. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΟΙΚ, η διαπραγμάτευση θα γίνει σε δύο φάσεις: πρώτον θα υπάρξει μια διαπραγμάτεσυη περίπου μιας εβδομάδας και στην συνέχεια οι Θεσμοί θα επιστρέψουν για την συνέχεια.

Ποιοι είναι οι επικεφαλής των Θεσμών;

Οι κ.κ.

Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) κατέφθασαν το Σάββατο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ντέλια Βελκουλέσκου θα διατηρήσει την σκληρή της στάση όπως πάντα, και αναμένεται να δείξει μεγάλη επιμονή στις περικοπές συντάξεων και την μη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Τι ανέφερε το «Βήμα της Κυριακής»;

Σύμφωνα με όσα έγραψε η εφημερίδα, οι Θεσμοί ζητούν: «Περικοπή όλων των υφιστάμενων συντάξεων κατά 6% από το πρώτο ευρώ, περικοπή 15%-20% για τις συντάξεις άνω των 800 ευρώ, «ψαλίδι» 30% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.000 ευρώ».

Επιπλέον, το ΔΝΤ φέρεται να ζητά την ψήφιση νέων μέτρων, τα οποία θα αγγίξουν τα 6,3 δις ευρώ για το Μεσοπρόθεσμο της τριετίας 2016-2018.

Άλλες πληροφορίες, θέλουν τους Θεσμούς ενοχλημένους από τις «κομματικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης», όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση της κ. Σαββαϊδου, την αντικατάσταση του Προέδρου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κ.ά.

Τσακαλώτος: Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο «The World in 2016 Gala Dinner by The Economist» στην Αθήνα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό, στο τέλος της ημέρας, να υπάρξει συμφωνία, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να έρθουν επενδύσεις και να γυρίσει σελίδα η χώρα. Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Μέχρι τέλος Μαρτίου, τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Σαν να μην πέρασε μια μέρα- Ξεκινούν τα ραντεβού Κυβέρνησης- κουαρτέτου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα