Ραγδαίες οι αλλαγές από Δευτέρα- Αναπροσαρμογή τελών, παραβόλων και δικαστικών εξόδων

18:50 22/1/2017 - Πηγή: iPop

Ραγδαίες είναι οι αλλαγές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να σημειωθεί αναπροσαρμογή των τελών, των παραβόλων, όπως επίσης και των δικαστικών εξόδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο 4446/2016, από την Δευτέρα (23/1) αναπροσαρμόζονται τα τέλη, τα παράβολα αλλά παράλληλα τα δικαστικά έξοδα τα οποία επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, εντάσσονται προοδευτικά τα τέλη, τα παράβολα και τα δικαστικά έξοδα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών.

Από

τις 23 Ιανουαρίου τονίζουμε, πως πλέον θα υπάρχει παράβολο αναβολής, το οποίο ονομάζεται αναβολόσημο και θα κυμαίνεται από 20 έως και 50 ευρώ. Το εν λόγω παράβολο θα χρησιμοποιείται όταν οι δικηγόροι ζητούν την αναβολή εκδίκασης των υποθέσεως τους.

Πόσο θα κοστείζει το αναβολόσημο;

Το ποσό θα κυμαίνεται ανάλογα με το βαθμό του δικαστηρίου (εκτός των περιπτώσεων αποχής των δικηγόρων). Ενώ παράλληλα, ανάλογη αύξηση θα παρουσιάσει και η τιμή του μεγαλόσημου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τονίζουμε, πως το παράβολο για την κατάθεση μήνυσης θα σημειώσει μείωση. Συγκεκριμένα, το εν λόγω παράβολο μειώνεται από τα 100 στα 50 και στα 70 ευρώ κατά περίπτωση.

The post Ραγδαίες οι αλλαγές από Δευτέρα- Αναπροσαρμογή τελών, παραβόλων και δικαστικών εξόδων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα