Ο ISIS ανέλαβε την διπλή επίθεση στο Ιράν | Σοκάρει η photo με το κομμένο κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας (Video)

09:32 7/6/2017 - Πηγή: iPop

Επεισόδιο με πυροβολισμούς έλαβε χώρα μέσα στο Ιρανικό Κοινοβούλιο, με δύο νεκρούς και 8 άτομα να τραυματίζονται. Παράλληλα, ένοπλη επίθεση σημειώθηκε και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί με 5 τραυματίες. Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη. Σοκάρει η photo με το κομμένο κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας άνδρας ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα διεθνή

ΜΜΕ, ο ένας νεκρός άνδρας είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε σφαίρα στο πόδι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου, μεταδίδει ότι 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλων στο ιρανικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τέσσερα άτομα κρατούνται όμηροι.

Τα διεθνή Πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο Κοινοβούλιο του Ιράν και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών.

Το πρακτορείο FARS μετέδωσε: «Ένας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Από τα πυρά του τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός και δύο πολίτες που είχαν πάει να επισκεφθούν βουλευτές των περιφερειών τους».

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εν συνεχεία συνελήφθη απ’ τις Αρχές, ωστόσο, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι δράστες ήταν τρεις, είχαν Καλάσνικοφ και πως και οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν για πολλή ώρα.

Παράλληλα το πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε, επικαλούμενο ένα μέλος του κοινοβουλίου, ότι όλες οι πόρτες του κοινοβουλίου έχουν κλείσει και ένας από τους δράστες έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Σοκαριστικό βίντεο μέσα από την Ιρανική Βουλή

شاهد .. "داعش" تبث مقطع فيديو لهجوم البرلمان الارهابي في طهرانhttps://t.co/YOtTbjconG#ايران #طهران pic.twitter.com/XIRZRjRSkr

— @alalam_news (@alalam_news) June 7, 2017

First video emerges of the aftermath of Iran Parliament shooting incident#IranParliament pic.twitter.com/04WTu9PrnV

Press TV (@PressTV) June 7, 2017

Δεύτερη επίθεση σε λίγα λεπτά

Την ίδια στιγμή, ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη, προκαλώντας τραυματισμούς, σύμφωνα με τα τοπικά Πρακτορεία ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, δύο ένοπλοι πυροβόλησαν εναντίον όσων βρίσκονταν στον χώρο, ενώ ένα τρίτο άτομο πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά.

Η δεύτερη έκρηξη συνέβη στο μαυσωλείο του Ιμάμ Χομεϊνί στην ιρακινή πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα SITE το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων.

BREAKING: #ISIS claimed its first attack in #Iran, reporting through 'Amaq that its fighters hit the Khomeini shrine & parliament in #Tehran pic.twitter.com/wEzmclapTe

SITE Intel Group (@siteintelgroup) June 7, 2017

Αστυνομικοί σπεύδουν στο μαυσωλείο του Χομεϊνί:

Security forces rushing to #ImamKhomeini mausoleum shortly after shooting incident#TehranShooting pic.twitter.com/qi9Ub1G8nA

Press TV (@PressTV) June 7, 2017

Η στιγμή της έκρηξης στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

First photo of suicide explosion's aftermath at Imam Khomeini Mausoleum #TehranShooting pic.twitter.com/8wjUjMZW8t

Press TV (@PressTV) June 7, 2017

Το κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας μετά την έκρηξη στο μαυσωλείο Χομεϊνί

Φωτογραφίες έξω από το κοινοβούλιο του Ιράν μετά την επίθεση

Photo: © Vladimir Fedorenko / Sputnik

The post Ο ISIS ανέλαβε την διπλή επίθεση στο Ιράν | Σοκάρει η photo με το κομμένο κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα