Έκκληση Trump για ενότητα των χωρών του Κόλπου | Και η Μαυριτανία «μπλοκάρει» το Κατάρ

08:11 7/6/2017 - Πηγή: iPop

Έκκληση για ενότητα των χωρών του Κόλπου κάνει ο Donald Trump, εν μέσω μεγάλης διπλωματικής κρίσης στον Κόλπο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Salman, έπειτα απ’ την απόφαση πολλών αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ.

Ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου σημείωσε πως ο Trump τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα μεταξύ των χωρών του Κόλπου.

Το μήνυμά του ήταν ότι χρειαζόμαστε ενότητα

στην περιοχή για να πολεμήσουμε την εξτρεμιστική ιδεολογία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Είναι σημαντικό να είναι ενωμένος ο Κόλπος για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής»

O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, είχε την Τρίτη επικοινωνία με τον Καταριανό ομόλογό του, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο πρακτορείο Reuters.

Το Πεντάγωνο την Τρίτη έκανε θετικά σχόλια για το Κατάρ, ιδιαίτερα για την φιλοξενία μιας σημαντικής αμερικανικής αεροπορικής βάσης και για την «αδιάκοπη δέσμευσή του στην περιφερειακή ασφάλεια, παρά τις επιδοκιμασίες του προέδρου Donald Trump, μέσω Twitter, για την απόφαση των αραβικών χωρών να διακόψουν τις σχέσεις τους με το Κατάρ».

Σημειώνεται πως η Μαυριτανία, χώρα της Δυτικής Αφρικής και μέλος του Αραβικού Συνδέσμου, αποφάσισε επίσης την Τρίτη να διακόψει τις διπλωματικές της σχέσεις με το Κατάρ, ενώ και η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει τις σχέσεις της με τη χώρα.

«Το Κατάρ θέλει διάλογο», δηλώνει ο ΥΠΕΞ της χώρας

«Το Κατάρ θέλει διάλογο», δηλώνει ο ΥΠΕΞ της χώρας, εν μέσω μεγάλης διπλωματικής κρίσης στον Κόλπο, καθώς ο αραβικός κόσμος έχει αποκηρύξει το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών του εμιράτου, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, σε συνέντευξή του στο CNN τόνισε πως «είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε και να συζητήσουμε», διαβεβαιώνοντας πως η Ντόχα είναι ανοιχτή στον διάλογο προκειμένου να επιλυθεί η κρίση με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες.

Ο Al-Thani υπογράμμισε πως το Κατάρ πιστεύει στη διπλωματία και στοχεύει στο να προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αλλά και να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Photo: Mandel Ngan/AFP/Getty Images

The post Έκκληση Trump για ενότητα των χωρών του Κόλπου | Και η Μαυριτανία «μπλοκάρει» το Κατάρ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα