Πυροβολισμοί και έξι τραυματίες σε αγρυπνίες στο Σικάγο

12:13 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Έξι άνθρωποι, μεταξύ τους και ένα 12χρονο κορίτσι δέχθηκαν πυροβολισμούς το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Σικάγου) κατά τη διάρκεια μιας αγρυπνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε για το θύμα ενός περιστατικού με πυροβολισμούς, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό αυτό, έλαβε χώρα, μάλιστα, μία ημέρα μετά την απειλή του νέου Πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην πόλη, αν οι αστυνομικές αρχές της πόλης δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της βίας στην περιοχή.

Σύμφωνα

με την εφημερίδα Chicago Tribune, το περιστατικό πραγματοποιήθηκε σ΄ένα εστιατόριο του Σικάγο, όπου και βρίσκονταν οι συγγενείς και οι φίλοι του 20χρονου Τζαμάια Φιλντς, ο οποίος δολοφονήθηκε τη Δευτέρα με πυροβολισμούς.

Μια συμμορία, φαίνεται πως πληροφορήθηκε για την αγρυπνία μέσω των social media και αποφάσισε να επιτεθεί σε έναν από τους παρευρισκόμενους, όπως αποκάλυψε ο ακτιβιστής Τζεντιντάια Μπράουν στην εφημερίδα.

Τα έξι άτομα, που δέχτηκαν τα πυρά μεταφέρθηκαν άμεσα σε τοπικά νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης. Από τους 6 τραυματίες ένα 16χρονο αγόρι, είναι σοβαρά τραυματισμένο, καθώς δέχθηκε σφαίρα στον λαιμό και η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Οι υπόλοιποι είναι σταθεροί και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί συλλήψεις για το περιστατικό.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο Σικάγο, την προηγούμενη χρονιά έχουν σημειωθεί τα περισσότερα περιστατικά πυροβολισμών και ανθρωποκτονίες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ, με βάση στοιχεία του FBI και της τοπικής αστυνομίας.

The post Πυροβολισμοί και έξι τραυματίες σε αγρυπνίες στο Σικάγο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα