Το παιδί σου στρεσάρεται εύκολα- Τι φταίει; Συμβουλές για να το βοηθήσεις

11:51 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Το παιδί σου στρεσάρεται εύκολα κι εσύ υποφέρεις που το βλέπεις να δακρύζει αλλά και να αγχώνεσαι. Κάτι έχουμε καταλάβει γι΄αυτό είμαστε εδώ, για να σε βοηθήσουμε και να σου πούμε όλα όσα πρέπει να κάνεις αλλά και τι μπορεί να φταίει.

Ποιος είναι ο κύριος λόγος για τον οποία στρεσάρονται τα παιδιά;

Οι περισσότεροι γονείς θέλοντας να ευχαριστήσουν το παιδί τους προσπαθούν να το βοηθούν να παρακολουθεί όσες πιο πολλές δραστηριότητες γίνεται. Αυτό, όμως, δεν κάνει πάντα καλό στα παιδιά. Τα φορτώνει τις περισσότερες

φορές με άγχος και περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο τους κατά πολύ.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, πολλοί είναι οι γονείς οι οποίοι δυσκολεύονται να αποδεχτούν, πως το παιδί τους είναι δυνατό να βιώνει στρες, καθώς το σχετίζουν μόνο με πιο μεγάλες ηλικίες.

Τι να κάνεις αν το παιδί σου βλέπεις πως στρεσάρεται;Μίλησε του: Πρέπει να συζητάς τα πάντα με το παιδί σου και να του μιλάς για όλα όσα δείχνουν να το απασχολούν. Κάνε το χωρίς να το πιέσεις. Εξήγησε του, πως θα είσαι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί έτσι ώστε να το φροντίζεις και να το αγαπάς.Ρώτησε το τι θα ήθελε να γίνει για να χαλαρώσει: Άκουσε το παιδί σου και ακολούθησε τις επιθυμίες σου. Ρώτησε το να σου πει τι θα ήθελε να γίνει για να νιώσει πιο άνετα και βοήθησε το να το καταφέρει.Σημείωση!

Αυτό που οφείλεις να σκεφτείς είναι αν για το άγχος του παιδιού φταις εσύ. Αν καταλάβεις πως έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης άλλαξε τη στάση που ακολουθείς.

photos:We Heart It,templates-preview.com

The post Το παιδί σου στρεσάρεται εύκολα- Τι φταίει; Συμβουλές για να το βοηθήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα