Ψήφιση του ασφαλιστικού πριν το Eurogroup ετοιμάζει η Κυβέρνηση(;) – Αναλυτικά τα ποσοστά αναπλήρωσης

13:26 5/5/2016 - Πηγή: iPop

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχει η Κυβέρνηση η οποία ετοιμάζει την ψήφιση του ασφαλιστικού πριν το Eurogroup με στόχο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μέτρα στα χέρια στην συνεδρίαση. Να τονισθεί πως σε νέες δηλώσεις αναφορικά με το «καυτό» ασφαλιστικό και συγκεκριμένα με τα ποσοστά αναπλήρωσης προέβη ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή την αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό σύστημα.

Να θυμίσουμε πως η αρχική πρόθεση του Κυβερνητικού επιτελείου ήταν το νομοσχέδιο,

να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια τη Δεύτερα και την Τρίτη αλλά αυτό το σενάριο φαίνεται να αλλάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγος είναι η παρουσία του Υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup της Δευτέρας καθώς τονίζεται πως καλό θα ήταν να είναι τα ψηφισμένα τα μέτρα μέχρι τότε.

Βέβαια, την τελική απόφαση αναφορικά με την ψήφιση του ασφαλιστικού αναμένεται να την μάθουμε αργότερα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Το αθροιστικό ποσοστό αναπλήρωσης για τις μικρές συντάξεις έως 500 ευρώ ξεπερνά το 102% και για τις άλλες περιπτώσεις το 75%. Δεν υπάρχει άλλο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην Ε.Ε. που να εξασφαλίζει υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η αναλογιστική μελέτη δεν περιλαμβάνει το ΕΤΑΑ, και η κατάθεση της έγινε στην έναρξη της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στις Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Υπουργός είχε δεσμευτεί από την προηγούμενη εβδομάδα για την κατάθεση της μελέτης.

Βέβαια, ο Γ. Κατρούγκαλος κατέθεσε και ακόμα τέσσερις μελέτες οι οποίες αφορούν:«Το πόρισμα της Επιτροπής «σοφών» Τη μελέτη για τις εύλογες δαπάνες αξιοπρεπούς διαβίωσης Τη μελέτη για τη βιωσιμότητα του συστήματος από το ΚΕΠΕ Τη μελέτη για τις επιπτώσεις των ποσοστών αναπλήρωσης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας».

Μέρος των μέτρων σχετικά με το ασφαλιστικό και το φορολογικό εισέρχονται στην αρχή για συζήτηση και εν συνεχεία προς ψήφιση στη Βουλή.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέρος των μέτρων περνά την Πέμπτη από την κοινοβουλευτική επιτροπή και στη συνέχεια την Δευτέρα ή την Τρίτη θα εισαχθούν στην Ολομέλεια.

Να σημειωθεί πως στο πρώτο πακέτο ρυθμίσεων βρίσκονται οι συμφωνίες για τα κόκκινα δάνεια αλλά και το δημοσιονομικό πλαίσιο 2017-18.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν τα εν λόγω σημεία έχουν κλείσει.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ψήφιση του ασφαλιστικού πριν το Eurogroup ετοιμάζει η Κυβέρνηση(;) – Αναλυτικά τα ποσοστά αναπλήρωσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα