Πλησιάζουν τους 54.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες- Πόσοι θα μείνουν τελικά στη χώρα;

11:32 5/5/2016 - Πηγή: iPop

Τους 54.000 πλησιάζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα σύμφωνα με την νέα καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε από το Συντονιστικό για το προσφυγικό το πρωί της Πέμπτης. Παράλληλα, τις προσωπικές του εκτιμήσεις αναφορικά με τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που θα μείνουν στη χώρα μας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Ο Αν. Υπουργός ξεκαθάρισε πως στη χώρα μας αναμένεται α μείνουν τουλάχιστον 30 με 40.000 άτομα.

Σύμφωνα με την τελευταία

καταμέτρηση στην Ελλάδα βρίσκονται 53.900 άτομα.

Οι νέες αφίξεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έφθασαν το τελευταίο 24ωρο τις 87 ενώ στα νησιά βρίσκονται συνολικά 8.234 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κατάσταση στην Αττική:

Οι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν τους 14.119. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται 2.135 άτομα και στον Σκαραμαγκά 2.880.
Στη Βόρεια Ελλάδα μετρήθηκαν 29.286 άτομα ενώ στην Ειδομένη βρίσκονται 10.124 άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας της Κεντρικής Ελλάδας έχουν βρει κατάλυμα συνολικά 1.923 πρόσφυγες.

Νέες δηλώσεις Μουζάλα:

«Στην Ειδομένη σημειώθηκε κάτι αντίστοιχο με το Καλαί της Γαλλίας. Καθώς και εκεί για περίπου για επτά χρόνια παρέμενε ανοιχτός ο προσφυγικός καταυλισμός» επισήμανε ο Αν. Υπουργός.

Να σημειωθεί πως σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μουζάλας εστίασε στο λόγο της Αστυνομίας αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τους ζήτησε να βοηθήσουν «στην ειρηνική εκκένωση της Ειδομένης».

Μάλιστα, ο Γιάννης Μουζάλας χρησιμοποίησε ως καταληκτική ημερομηνία την 30η Μαΐου.

Παράλληλα, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε πως γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες να φύγουν από την Ειδομένη αλλά κανείς δεν έχει πεισθεί.

The post Πλησιάζουν τους 54.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες- Πόσοι θα μείνουν τελικά στη χώρα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα