Ψήφιση πολυνομοσχεδίου στη σκιά του Eurogroup | Τι θα γίνει με την γραβάτα τελικά;

10:27 18/5/2017 - Πηγή: iPop

ΣήμεραEurogroup | στην Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, η οποία κορυφώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ και στην συνέχεια θα γίνει η ψηφοφορία.

Παράλληλα την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση βρίσκεται

σε κλίμα αντιπαράθεσης με την Αντιπολίτευση, για τα μέτρα του συμπληρωματικού Μνημονίου, τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup για να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι Πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Την πρώτη ημέρα της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, η οποία ήταν χθες, η συζήτηση κύλησε σε κλίμα αντιπαράθεσης , με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για αντισυνταγματικές διατάξεις!

Τι θα γίνει τελικά με την γραβάτα;

Εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει τους πολιτικούς συντάκτες στο γραφείο του στη Βουλη και να δηλώσει πως έφτασε η στιγμή να βάλει γραβάτα!

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους άσκησε κριτική στη Ν.Δ. για τη στάση που έχει στο πολυνομοσχέδιο και την καταψήφιση των αντιμέτρων, καθώς και την κατάθεση δικής της τροπολογίας, τονίζοντας ότι θέλει να καλωσορίσει το ενδιαφέρον της Ν.Δ. στα αντίμετρα.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως εντύπωση του προκαλεί το γεγονός ότι οι τροπολογίες της Ν.Δ. γίνονται στα αντίμετρα ενώ στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση:

Μου κάνει εντύπωση ότι οι τροπολογίες της Ν.Δ. γίνονται στα αντίμετρα, στα μέτρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση, μονάχα η δέσμευση της ότι θα τα εφαρμόσει, την ώρα που δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει η συμφωνία για το χρέος

O Πρωθυπουργός στην ερώτηση που του κάνανε σχετικά με το εάν η ψηφοφορία έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, επισήμανε ότι ούτως ή άλλως κάθε τέτοια ψηφοφορία έχει.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε στην Ολομέλεια,πως από Ρομπέν των φτωχών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι:

Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί από όλους, υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε πως η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το «τέταρτο μνημόνιο».

Η ίδια είπε πως θα ψηφίσουν μόνο την κατάργηση του αφορολογήτου των βουλευτών.

The post Ψήφιση πολυνομοσχεδίου στη σκιά του Eurogroup | Τι θα γίνει με την γραβάτα τελικά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα