Όσα αλλάζουν για τα POS και ποιους επηρεάζουν!

09:26 18/5/2017 - Πηγή: iPop

Όσα αλλάζουν για τα POS, σε διάταξη του πολυνομοσχεδίου και ποιους επηρεάζουν οι αλλαγές!

Η τελική προθεσμία για την εγκατάσταση συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης POS αλλάζει, σύμφωνα με διάταξη του πλυνομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής και θα είναι τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση του νόμου για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην οικονομία.

Να θυμίσουμε πως ο σχετικός νόμος δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ

στις 21 Δεκεμβρίου 2016 και έτσι η νέα προθεσμία για την εγκατάσταση των συσκευών POS είναι η 21η Δεκεμβρίου 2019.

«Η προθεσμία που αλλάζει είναι αυτή της τελικής ημερομηνίας για να έχουν εγκατασταθεί παντού οι συσκευές POS και δεν αλλάζουν οι ενδιάμεσες ημερομηνίες που ορίζονται με υπουργικές αποφάσεις» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Με υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 28 Απριλίου 2017 δόθηκε προθεσμία τριών μηνών σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών σε 85 κλάδους να εγκαταστήσουν συσκευές POS.

Μέσα στο Καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα μετά τον Ιούλι αναμλενεται να εκδοθεί νέα απόφαση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους οι οποίοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν τις συσκευές POS το αργότερο έως το τέλος του έτους ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται και τρίτη σχετική απόφαση με ακόμα περισσότερους κλάδους.

Για όσους δεν ανταποκριθούν στη σχετική υποχρέωση προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 1.500 ευρώ.

The post Όσα αλλάζουν για τα POS και ποιους επηρεάζουν! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα