Προβληματισμούς προκαλεί η μήνυση των ΗΠΑ κατά της Volkswagen

13:21 6/1/2016 - Πηγή: iPop

Έντονοι φαίνεται να είναι οι προβληματισμοί που προκλήθηκαν από την μήνυση των ΗΠΑ κατά της Volkswagen, που έσκασε στα βόμβα.

Τι είχε συμβεί;

Η Αμερικανική Κυβέρνηση μήνυσε την Volkswagen σχετικά με το σκάνδαλο των εκπομπών. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης

μήνυσε τη Volkswagen σχετικά με το σκάνδαλο εξαπάτησης των εκπομπών που έχει πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα στις ΗΠΑ και εκατομμύρια οχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τι θα συμβεί με το πρόστιμο;

Θα είναι σαφώς χαμηλότερο από το αυστηρότερο το οποίο θα μπορούσε να επιβληθεί και τοποθετείται στα 90 δισ. αφού θα φτάσει τα 48 δισ. ευρώ.

Τι τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Αμερικής;

Η αγωγή αφορά τουλάχιστον 600.000 πετρελαιοκίνητα μοντέλα της εταιρίας.

Αξίζει να τονιστεί πως αυξημένες είναι οι πιθανότητες η εν λόγω απόφαση να αποβεί μοιραία για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Γερμανίας δείχνουν πολύ ανήσυχοι και αναφέρονται σε πιθανή καταστροφή της εταιρείας.

Βέβαια, το κίνητρο το οποίο κρύβεται πίσω από την αγωγή, θα μπορούσε να είναι η μείωση στις πωλήσεις των οχημάτων στην αμερικανική αγορά και παράλληλα η σταδιακή εκτόπιση της γερμανικής εταιρείας.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Herbert Diess;

Απογοητεύσαμε τους Αμερικανούς και τους πελάτες μας. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι.

Και πρόσθεσε:

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα θα φτιαχτούν το 2016.Οι εργασίες αποκατάστασης και απόσυρσης στα 11 εκατ. οχήματα που έχουν ήδη αγοραστεί αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα και θα ξεπεράσουν τα 8 εκατ. δολάρια.

The post Προβληματισμούς προκαλεί η μήνυση των ΗΠΑ κατά της Volkswagen appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα