Πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σου; Όχι πια!

14:21 22/3/2017 - Πηγή: iPop

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ενός ζευγαριού είναι το πρόβλημα της επικοινωνίας! Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταλαβαίνεις και να επικοινωνείς απόλυτα με τον σύντροφό σου, γι’ αυτό το iPop.gr σου δίνει συμβουλές για το πώς να επιλύσεις σταδιακά το πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σου.

Δοκίμασε τα παρακάτω tips:Απαίτησε σεβασμό!

Φαίνεται πολύ απλό αλλά όταν τα ζευγάρια προχωρούν σε ξεσπάσματα, σκαμπανευάσματα, απαιτήσεις, τότε τα πράγματα μπερδεύονται.

Είναι συχνό φαινόμενο να μπερδεύουν τον σεβασμό με την συμμόρφωση. Όταν δεν υπάρχει σεβασμός σε μία σχέση, τότε οι σύντροφοι αναπτύσσουν τοίχους και αμυντική συμπεριφορά στο σύντροφο τους. Αυτό σημαίνει ότι δυσχεραίνεται η επικοινωνία.

Προσπάθησε να φτιάξεις τα πράγματα μετά από κάθε τσακωμό!

Είναι σημαντικό σε μία υγιή σχέση να επιδιορθώνονται τα πράγματα μετά από κάθε τσακωμό. Σύμφωνα με έρευνες, όλοι διαφωνούμε με τον σύντροφο μας, όμως σημασία δεν έχει πόσες φορές θα το κάνουμε αυτό, αλλά πώς θα το διορθώσουμε.

Να θυμάσαι ότι τα περισσότερα θέματα δεν έχουν λύση!

Περίπου το 70% των διαφωνιών δεν έχουν λύση, όμως, εμείς πιστεύουμε ότι αν το συζητήσουμε αρκετά θα βρούμε τρόπο να τις επιλύσουμε. Τι θα έλεγες αντί να βρεις λύση στο «άλυτο» πρόβλημα να προβείς σε κάποιο έργο; Δηλαδή συμφώνησε ότι υπάρχει διαφωνία και προχώρα! Βρες τον τρόπο σου κάθε φορά.

Να εκτιμάς την άποψη του συντρόφου σου όσο και την δικιά σου!

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς! Αλλά η άποψη του συντρόφου σας είναι διαφορετική, όχι σωστή ή λανθασμένη. Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις, δεν είναι γεγονότα, αλλά ιδέες βασισμένες στην ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία του καθενός.

Κατάλαβε ότι μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για σένα!

Τα υγιή ζευγάρια αντιλαμβάνονται ότι είναι διαφοροποιημένα το ένα από το άλλο. Με λίγα λόγια δεν είσαι υπεύθυνος για τον σύντροφο σου, ούτε ο σύντροφος σου είναι υπεύθυνος για σένα.

Εξασκήσου στην μη- αμυντική ακρόαση!

Αν ποτέ βρεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να διαψεύσει αυτά που σου λέει ο σύντροφος σου, τότε είναι πιθανό να ακούς αμυντικά. Αυτό το κάνουμε συνέχεια και για να το σταματήσουμε θα χρειαστεί δύναμη και εξάσκηση. Ο σκοπός είναι να είσαι ανοιχτός πάντα σε ότι ακούς και να επιδιώκεις να ακούς την αλήθεια σε ότι σου λέει. Πίστεψε τα λόγια του συντρόφου σου και μην προσπαθείς να τον διαψεύσεις με κάθε ευκαιρία. Όταν το κάνεις αυτό η συζήτηση θα γίνει πιο παραγωγική και για τους δυο σας.

The post Πρόβλημα επικοινωνίας στη σχέση σου; Όχι πια! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα