Τζανακόπουλος: Δεν μπορεί να τεθεί ως προαπαιτούμενο το θέμα της συναίνεσης της Αντιπολίτευσης

13:59 22/3/2017 - Πηγή: iPop

«Οι δανειστές δεν έχουν λόγο επί του ελληνικού Συντάγματος», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση του Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφερόμενος στα περί απαίτησης των δανειστών για να αποδεχτεί τα μέτρα και η Νέα Δημοκρατία, ενώ τόνισε πως «δεν έχει υπάρξει εισήγηση από τους δανειστές στην Κυβέρνηση για πολιτική δέσμευση της αντιπολίτευσης στην ψήφιση των μέτρων».

Ο ίδιος σημείωσε πως η Κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

για την ψήφιση των μέτρων και ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να τεθεί ως προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση το θέμα της συναίνεσης της αντιπολίτευσης».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας για το Eurogroup της Δευτέρας, σημείωσε:

Στο Eurogroup της Δευτέρας αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά πρότεινε οι διαβουλεύσεις να συνεχιστούν στις Βρυξέλλες καθώς οι διαφορές δεν είναι τεχνικού αλλά πολιτικού χαρακτήρα.

Για τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως στόχος η γεφύρωση των διαφορών με τη λήψη αποφάσεων ώστε τα τεχνικά κλιμάκια να δουλέψουν εντός καθορισμένου πλαισίου και χρονοδιαγράμματος.

Ευελπιστούμε ότι αυτή μας η πρωτοβουλία θα επιταχύνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων & θα τερματίσει την πρακτική της άσκοπης κωλυσιεργείας

Ο οδικός χάρτης για τη συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα, όπως την παρουσίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:

Eπίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τις έως τον Αύγουστο του 2018 μεταρρυθμίσεις & την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για το 2019Ακολουθεί η συζήτηση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τους μεσοπρόθεσμους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτωνΣχετικά με τις ευθύνες για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων:Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στην ελληνική κυβέρνηση. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την επίτευξη μιας βιώσιμης συνολικής συμφωνίαςΗ ευθύνη ανήκει και στους δανειστές: οφείλουν να σεβαστούν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει με την ελληνική ΔημοκρατίαΗ συμφωνία δανειστών και ελληνικής Δημοκρατίας διέπεται αυτονόητα από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιοΕπίθεση στη Νέα Δημοκρατία

«Η ΝΔ υπονομεύει την πορεία της διαπραγμάτευσης. Επιλέγει να επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην ελληνική Κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η ΝΔ φροντίζει να υπενθυμίζει την προθυμία της «στους πιο ακραίους εκ των δανειστών. Καμιά φορά δε, ζητάει και «τόσα και άλλα τόσα μέτρα».

Η ΝΔ δηλώνει με απύθμενο θράσος ότι δεν θα στηρίξει την συμφωνία. Επιδίδεται σε μια εκ του ασφαλούς κριτική ή αλλιώς, σε «τζάμπα μαγκιά».Επαναλαμβάνουμε στη ΝΔ: η κυβέρνηση διαθέτει την από το Σύνταγμα απαιτούμενη πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Για τις δηλώσεις Dijsselbloem

Κληθείς να σχολιάσεις τις δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup ότι οι χώρες του Νότου «ξόδευαν χρήματα σε γυναίκες και ποτά», ο κ. Τζανακόπουλος είπε:

Η εκτίμηση της ελληνικής Κυβέρνησης, εφόσον βεβαίως αληθεύουν και έχουν ειπωθεί όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον κ. Dijsselbloem, είναι ότι προφανώς η δήλωση είναι πλήρως άστοχη, υιοθετεί στερεότυπα τα οποία διευρύνουν το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου και στην πραγματικότητα στρώνουν το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις. Για να μην αναφερθούμε και στη σεξιστική χροιά του συγκεκριμένου σχολίου

Για την υπόθεση Βατοπεδίου

O κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως «δεσμευτική την απόφαση της Δικαιοσύνης» για την υπόθεση του Βατοπεδίου και την αθώωση των κατηγορούμενων, λέγοντας πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τίποτα για μια δικαστική απόφαση, πέρα από το ότι είναι δεσμευτική.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

The post Τζανακόπουλος: Δεν μπορεί να τεθεί ως προαπαιτούμενο το θέμα της συναίνεσης της Αντιπολίτευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα