Πρώτο «ναι» για έξοδο απ’ τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος

07:56 5/9/2017 - Πηγή: iPop
Το πρώτο «ναι» για έξοδο απ’ τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος πήρε η Ελλάδα απ’ τους επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι συνεδρίασαν τη Δευτέρα. Η απόφαση θα επικυρωθεί μέσα στον μήνα σε επίπεδο πρέσβεων.

Το «πράσινο φως» κατά το EuroWorking Group της Δευτέρας άναψε μετά την θετική εισήγηση της Κομισιόν τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Επιτροπής, αυτό είναι το αποτέλεσμα των σημαντικών προσπαθειών που καταβάλλει

τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα για την εδραίωση των δημόσιων οικονομικών της σε συνδυασμό με την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης του ESM.

Πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι κατά το EWG διαπιστώθηκε πως η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, διότι η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% είναι εφικτή, οι καταθέσεις επιστρέφουν και η ανάπτυξη φέτος μπορεί να ξεπεράσει το 1,8%.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η πορεία εφαρμογής του προγράμματος μετά και τις καλοκαιρινές διακοπές ενόψει του άτυπου Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών μέσα στον Οκτώβριο για την τρίτη αξιολόγηση.

Θυμίζουμε ότι σήμερα, Τρίτη, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα έχουν συνάντηση με τον Επίτροπο Pierre Moscovici.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως οι δύο πλευρές αναμένεται «να θέσουν τις προτεραιότητες της επόμενης αξιολόγησης και ειδικότερα και να προετοιμάσουν το έδαφος για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα».

The post Πρώτο «ναι» για έξοδο απ’ τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα