ΗΠΑ σε Σ.Α. ΟΗΕ: «Η Βόρεια Κορέα ικετεύει για πόλεμο»

20:14 4/9/2017 - Πηγή: iPop
«Η Βόρεια Κορέα ικετεύει για πόλεμο», σχολίασε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου απ’ την Πιονγιάνγκ.

Η ίδια, ωστόσο,

συμπλήρωσε πως η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί τον πόλεμο, όμως, «έφτασε η στιγμή να εξαντλήσουμε τα διπλωματικά μέσα, πριν να είναι πολύ αργά».

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ προχώρησε εν συνεχεία στην απαρίθμηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί απ’ τον ΟΗΕ εναντίον της Πιονγιάνγκ, όμως, όπως σχολίασε η ίδια, «καμία εκ των οποίων δεν απέδωσε ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς ο Kim Jong Un συνεχίζει την υλοποίηση του πυρηνικού του προγράμματος, απειλώντας επί της ουσίας ολόκληρο τον δυτικό κόσμο».

Πάνω από 24 χρόνια με αποτυχημένες διαπραγματεύσεις είναι αρκετά. Παρά τις προσπάθειές μας το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πιο προηγμένο και πιο επικίνδυνο από ποτέ. Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ κάτι που επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν τον θέλουμε τώρα. Αλλά η υπομονή της χώρας μας δεν είναι απεριόριστη

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσουν ψήφισμα του ΟΗΕ για νέες κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικών υποθέσεων δήλωσε πως ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θεωρεί σίγουρα πως «το Συμβούλιο Ασφαλείας θα παραμείνει ενωμένο και θα αναλάβει την κατάλληλη δράση απέναντι στη Βόρεια Κορέα, μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ».

Οι τελευταίες σοβαρές εξελίξεις απαιτούν μια συνολική απάντηση προκειμένου να σπάσει ο κύκλος των προκλήσεων (από τη Βόρεια Κορέα). Μια τέτοια απάντηση πρέπει να περιλαμβάνει συνετή και θαρραλέα διπλωματία για να είναι αποτελεσματική

The post ΗΠΑ σε Σ.Α. ΟΗΕ: «Η Βόρεια Κορέα ικετεύει για πόλεμο» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα