Ομαδικά «πυρά» εναντίον της Βόρειας Κορέας και νέες κυρώσεις

22:03 4/9/2017 - Πηγή: iPop
Ομαδικά «πυρά» εναντίον της Βόρειας Κορέας εξαπέλυσαν οι χώρες που συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου απ’ την Πιόνγιανγκ. Οι ΗΠΑ προωθούν νέες κυρώσεις εναντίον της χώρας.

«Η Βόρεια Κορέα ικετεύει για πόλεμο», σχολίασε η πρέσβειρα των ΗΠΑ

στον ΟΗΕ, Nikki Haley. Η ίδια, ωστόσο, συμπλήρωσε πως η Ουάσινγκτον δεν επιθυμεί τον πόλεμο, όμως, «έφτασε η στιγμή να εξαντλήσουμε τα διπλωματικά μέσα, πριν να είναι πολύ αργά».

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ προχώρησε εν συνεχεία στην απαρίθμηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί απ’ τον ΟΗΕ εναντίον της Πιονγιάνγκ, όμως, όπως σχολίασε η ίδια, «καμία εκ των οποίων δεν απέδωσε ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς ο Kim Jong Un συνεχίζει την υλοποίηση του πυρηνικού του προγράμματος, απειλώντας επί της ουσίας ολόκληρο τον δυτικό κόσμο».

Οι ΗΠΑ ζητούν ψήφισμα του ΟΗΕ για νέες κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Υπέρ των νέων κυρώσεων τάσσονται ακόμα η Γαλλία και η Βρετανία, όπως επίσης και η Ιαπωνία.

Η Ρωσία προτείνει ψυχραιμία

Ο πρέσβης της Ρωσίας απ’ την πλευρά του κάλεσε όλα τα μέλη για ψυχραιμία και σημείωσε ότι οι στρατιωτικές λύσεις δεν μπορούν να διευθετήσουν τα ζητήματα στην κορεατική χερσόνησο.

Υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη να διατηρηθεί μια ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να κλιμακώσει τις εντάσεις. Μια συνολική επίλυση στα πυρηνικά και σε άλλα ζητήματα που ταλανίζουν την κορεατική χερσόνησο μπορεί να βρεθεί αποκλειστικά μέσα από πολιτικούς διπλωματικούς διαύλους, όπως αξιοποιώντας τις προσπάθειες διαμεσολάβησης του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών

Λήψη μέτρων ζητά η Ιαπωνία

Η ιαπωνική πλευρά ζήτησε τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για τη διακοπή της εξέλιξης του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας. «Δεν μπορούμε να χάνουμε άλλον χρόνο. Πρέπει η Βόρεια Κορέα να αισθανθεί την πίεση. Αν επιλέξουν αυτόν τον δρόμο (σ.σ. της επίθεσης) θα υπάρξουν συνέπειες».

Κίνα: Να σταματήσουν οι λάθος ενέργειες

Η Κίνα έκανε έκκληση προς την Πιόνγιανγκ να «σταματήσει να αναλαμβάνει ενέργειες που είναι λάθος», καλώντας όλους να «σκεφθούν σοβαρά» την πρόταση του Πεκίνου για ταυτόχρονη αναστολή των βαλλιστικών και πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ και των στρατιωτικών ασκήσεων που διεξάγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τη Νότια Κορέα.

Ν. Κορέα: Η Β. Κορέα ετοιμάζει νέα εκτόξευση

Η Νότια Κορέα απ’ την πλευρά της προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

Έχουμε ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρξει νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και αναμένουμε επίσης από τη Βόρεια Κορέα να πυροδοτήσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο

Photo: Getty Images

The post Ομαδικά «πυρά» εναντίον της Βόρειας Κορέας και νέες κυρώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα