Προσθετικό μέλος που κινείται με τη σκέψη

18:31 14/5/2014 - Πηγή: iPop

Αν βλέπεις Grey’s Anatomy θα γνωρίζεις σίγουρα τα προσθετικά μέλη που λειτουργούν με τη δύναμη της σκέψης. Μιλάμε, για το προσθετικό μέλος που έφτιαξε ο Dr. Derek Shepherd και η Dr. Callie Torres και κατάφεραν να μπορέσει να κουνήσει τα άκρα του ένας τετραπληγικός ασθενής. Ήρθε η ώρα να εντυπωσιαστείς καθώς αυτά τα προσθετικά μέλη δεν έμειναν μόνο στη φαντασία του σεναριογράφου της πολύ πετυχημένης σειράς, αλλά έγινε και πράξη μέσα από την εφεύρεση του Dean Kamen!

Το προσθετικό χέρι, το οποίο δημιουργήθηκε

από τον εφευρέτη Dean Kamen, μπορεί να μην μοιάζει πολύ σε ένα αληθινό ανθρώπινο χέρι, αλλά μπορεί να ελεγχθεί από την σκέψη του χρήστη και είναι ικανό να εκτελεί πολύπλοκες λειτουργίες. Το προσθετικό μέλος, που ονομάζεται DEKA Arm, μπορεί να ανιχνεύσει μέχρι και 10 κινήσεις και έχει το ίδιο μέγεθος και βάρος μ’ ένα φυσικό ανθρώπινο χέρι.

Το DEKA Arm εντοπίζει την ηλεκτρική δραστηριότητα που προκαλείται από τη σύσπαση των μυών κοντά στο σημείο όπου επισυνάπτεται το προσθετικό μέλος. Αυτά τα ηλεκτρικά σήματα στη συνέχεια αποστέλλονται σ’ έναν επεξεργαστή του υπολογιστή στο DEKA Arm, ο οποίος στη συνέχεια πυροδοτεί μια συγκεκριμένη κίνηση.

Κατά τη δοκιμαστική περίοδο, το FDA διέθεσε 36 συμμετέχοντες ώστε να πειραματιστούν στο πως λειτουργεί το DEKA Arm, να το βελτιώσουν και να δουν αν είναι όντως χρηστικό. Σύμφωνα με το FDA, το 90% των συμμετεχόντων ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν τις εργασίες που δεν θα μπορούσαν με την τρέχουσα κατάσταση τους. Στα πειράματα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν κλειδιά και να ξεκλειδώσουν πόρτες, να φάνε, να χτενίσουν τα μαλλιά τους και να ανοιγοκλείσουν φερμουάρ.

Το DEKA Arm έχει το παρατσούκλι Luke, εμπνευσμένο από τον πρωταγωνιστή του «Star Wars» ο οποίος στη ταινία «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» χρειάζεται να χρησιμοποιήσει προσθετικό μέλος.

Δες ολόκληρη τη συνέντευξη και παρουσίαση του προσθετικού μέλους:

Tip!

Πάτα πάνω στις φωτογραφίες για να δεις την κίνηση του προσθετικού μέλους

The post Προσθετικό μέλος που κινείται με τη σκέψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα