Προσοχή στις φωτογραφίες σου στο Facebook αν θες δουλειά

16:01 16/1/2016 - Πηγή: iPop

Ακούγεται παράξενο ωστόσο συμβαίνει, οι φωτογραφίες που έχουμε αναρτήσει στο Facebook μπορεί να επηρεάσουν τον εργοδότη μας άρα κατά συνέπεια και την επαγγελματική μας καριέρα.

Σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Γάνδης επιστήμονες χρησιμοποίησαν 2.112 ψεύτικες αιτήσεις για κάλυψη θέσεων σε εταιρίες του Βελγίου, με μοναδικό διαφορετικό χαρακτηριστικό τις φωτογραφίες στο Facebook και τα στοιχεία του κάθε υποψηφίου.

Το αποτέλεσμα

της έρευνας ήταν ότι το 40% των υποψηφίων που είχαν καλή φωτογραφία στο προφίλ τους, είχαν τελικά περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν κλήση για συνέντευξη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας ο υποψήφιος που είχε την πιο καλή φωτογραφία στο προφίλ του έλαβε περίπου 21% περισσότερες θετικές απαντήσεις στην αίτηση του για εργασία, σε σύγκριση με έναν υποψήφιο του οποίου η εικόνα ήταν λιγότερο προσεγμένη στο Facebook.

Το νου σας λοιπόν στις φωτογραφίες που ανεβάζεται στο Facebook καθώς μπορεί να σας ανοίξουν επαγγελματικές ευκαιρίες, όσο δε για εμάς που δε διαθέτουμε λογαριασμό, μάλλον είμαστε καταδικασμένοι.

The post Προσοχή στις φωτογραφίες σου στο Facebook αν θες δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα