Προς εκκένωση της Ειδομένης εντός της εβδομάδας;

08:28 23/5/2016 - Πηγή: iPop

Εντολή φέρεται να έχουν λάβει 9 διμοιρίες ΜΑΤ να μεταφερθούν από την Καισαριανή στο Κιλκίς, κάτι το οποίο φανερώνει ότι πιθανώς η εκκένωση της Ειδομένης να σχεδιάζεται για εντός αυτής της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Δευτέρα, συμπληρώνουμε 65 μέρες από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από πρόσφυγες και μετανάστες.

Δημοσίευμα της «Καθημερινής» θέλει την Κυβέρνηση να θέτει σε εφαρμογή μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα το σχέδιο για εκκένωση του καταυλισμού της περιοχής.

Το άρθρο, που

επικαλείται πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζει ότι το σχέδιο για την μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας θα εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες μέρες, με την πιθανότερη μέρα να είναι η Τετάρτη, όμως θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες, φέρεται να σημείωσε στέλεχος του Υπουργείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μήνυση Τζιτζικώστα για την κατάσταση στην Ειδομένη

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη κατέθεσε την Πέμπτη ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η μήνυση είναι κατά παντός υπευθύνου και εστιάζει στις συνθήκες διαβίωσης στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, όπως επίσης στο Κιλκίς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Περιφερειάρχης κατέθεσε την μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Προς εκκένωση της Ειδομένης εντός της εβδομάδας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα