Προς αποκλεισμό το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής- Τα σχέδια των αγροτών

09:32 4/2/2017 - Πηγή: iPop

Να αποκλείσουν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στοχεύουν οι αγρότες, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει ο αποκλεισμός, καθώς, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, το τρέχον Σαββατοκύριακο δίνεται προτεραιότητα στις γενικές συνελεύσεις.

Οι αγρότες έχουν στόχο να αποκλείσουν για 24 ώρες το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ότι το τρέχον Σαββατοκύριακο «είναι αμφίβολο να συμβεί αυτό», διότι οι δράσεις περιλαμβάνουν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα που έχουν στηθεί και ενημέρωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από φοροτεχνικούς.

Η απόφαση για αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής λήφθηκε σε προχθεσινή συνάντηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από τις Πρέσπες.

Στις 30/1 οι αγρότες και κτηνοτρόφοι Καστοριάς έστησαν μπλόκο στο Άργος Ορεστικό -τον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Την Πέμπτη 2/2, στήθηκε το μπλόκο των Γρεβενών, δηλαδή στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.

Παράλληλα, στο Καλονέρι Βοείου στήθηκε το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες του Αμύνταιου είναι στις θέσεις τους στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας- Έδεσσας.

Τέλος, αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας είναι ακόμα στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Προς αποκλεισμό το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής- Τα σχέδια των αγροτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα