Μετακόμιση στο εξωτερικό- Όσα σε περιμένουν!

21:09 3/2/2017 - Πηγή: iPop

Το να ζεις στο εξωτερικό είναι μια μοναδική εμπειρία! Είτε το κάνεις για ένα ορισμένο διάστημα, είτε παίρνεις την απόφαση να ζήσεις όλη σου τη ζωή εκτός της χώρας καταγωγής σου αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες, θα μάθεις πολλά και η ζωή σου θα αλλάξει εντελώς!

Επειδή, όμως, πολλά μπορεί να φαντάζεσαι που να μην ισχύουν, ενώ ορισμένα άλλα ενδεχομένως να μην σου περνούν καν απ’ το μυαλό, το iPop.gr έφτιαξε μια μίνι λίστα με πράγματα που αλλάζουν όταν μετακομίζεις στο εξωτερικό.

Μαθαίνεις μια νέα
γλώσσα και ξεχνάς μια άλλη!

Είναι πιθανό ο εγκέφαλός σου, εάν δεν χρησιμοποιείς συχνά την μητρική σου γλώσσα στο εξωτερικό, να «ξεχάσει» την γλώσσα που έχεις συνηθίσει να μιλάς, ενώ η άνεσή σου στο να μιλάς μια ξένη γλώσσα θα σε εκπλήξει! Φυσικά δεν θα ξεχάσεις την μητρική σου γλώσσα, όμως, μια μεγάλη παραμονή στο εξωτερικό με σπάνια χρήση της γλώσσας σου σίγουρα θα σε κάνει να κολλάς σε ορισμένα σημεία!

Αυτή είναι η ζωή σου όχι ένα ταξίδι

Όταν μείνεις για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό θα συνειδητοποιήσεις ότι η παραμονή σου εκεί είναι η ζωή σου κι όχι ένα ταξίδι! Φυσικά τον πρώτο καιρό θα κάνεις τουρισμό, ανακαλύπτοντας το μέρος, όμως, στην συνέχεια θα μπεις στην καθημερινή ρουτίνα της σχολής ή της δουλειάς σου! Δεν θα είσαι όλη μέρα για καφέδες και sightseeing!

Θα αλλάξεις

Οι άνθρωποι με τους οποίους θα συναναστραφείς στην χώρα παραμονής σου θα αφήσουν τα «σημάδια» τους πάνω σου κι εσύ το ίδιο σ’ αυτούς! Είναι πολύ πιθανό να δεις μικρές ή και μεγάλες αλλαγές στον εαυτό σου, που είναι αποτέλεσμα της διαφορετικής ζωής την οποία ζεις. Όντας σε μια ξένη χώρα και συναναστραφόμενος με ανθρώπους που γνωρίζεις για πρώτη φορά θα είναι σαν να διαμορφώνεις κατά κάποιο τρόπο τον χαρακτήρα σου απ’ την αρχή!

Διαβάστε επίσης:

Κάνε τη μετακόμιση παιχνιδάκι!

Photo: brightside.me

The post Μετακόμιση στο εξωτερικό- Όσα σε περιμένουν! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα