«Μπλόκο» στο διάταγμα Trump- Τι απαντά ο Λευκός Οίκος;

09:17 4/2/2017 - Πηγή: iPop

«Μπλόκο» έβαλε ομοσπονδιακός δικαστής του Seattle στο διάταγμα του Trump για τη μετανάστευση, απαγορεύοντας προσωρινά την απαγόρευση εισόδου πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ.

Ο James Robart εξέδωσε προσωρινή δικαστική εντολή, η οποία αφορά το σύνολο των ΗΠΑ, μέχρις ότου εξεταστεί η προσφυγή του υπουργού Δικαιοσύνης της Washington.

O

κυβερνήτης του Seattle μίλησε για μια «λαμπρή νίκη», σημειώνοντας, όμως, ότι «η μάχη για την απόσυρση της απαγόρευσης δεν έχει τελειώσει».

Ο Λευκός Οίκος απ’ την πλευρά του απάντησε λέγοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης θα καταθέσει με τη σειρά του εντολή προκειμένου να εφαρμοστεί το διάταγμα Trump και ν’ ακυρωθεί η απόφαση του Robart.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πρόκειται να καταθέσει επείγουσα δικαστική εντολή για να προχωρήσει η εφαρμογή του διατάγματος και να ακυρωθεί η απόφαση του δικαστή Robart

Τονίζεται πως πλήθος άλλων ομοσπονδιακών δικαστών έχουν ταχθεί υπέρ του «παγώματος» του διατάγματος.

Θυμίζουμε ότι το διάταγμα αφορά το κλείσιμο των συνόρων για τέσσερις μήνες για τους υπηκόους επτά μουσουλμανικών κρατών – Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη.

Photo: Getty

The post «Μπλόκο» στο διάταγμα Trump- Τι απαντά ο Λευκός Οίκος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα