Πράγματα που κανείς δεν θα σου διδάξει στο σχολείο

14:29 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πράγματα τα οποία θα ήθελες πολύ να σου διδάξουν στο σχολείο αλλά κανείς δεν το έκανε ποτέ. Μην αγχώνεσαι! Ο πραγματικός κόσμος είναι τελείως διαφορετικός απ΄ότι φαντάζεσαι και πίστεψέ μας ειδικότερα στον τομέα των οικονομικών θα ευχόσουν κάποιος να σου είχε κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.

Πράγματα για το οποία δεν σου μίλησε κανείς στο σχολείο:Όσα δεν ξέρεις για την ασφάλιση:

Αν ανήκεις στην κατηγορία των τυχερών τότε είσαι ασφαλισμένος στους γονείς μέχρι τα 26. Αν, όμως, δεν είσαι θα πρέπει να δεις τι θα κάνεις με το μέλλον σου. Αν έχεις κάρτα ΟΑΕΔ

θα σου εξασφαλίσει αυτή για ένα χρονικό διάστημα δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν πάλι όχι και αποφάσισες να πιάσεις δουλειά θα σου παρέχει αυτή ασφάλιση. Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη αλλά εμείς πιστεύουμε, πως θα βρεις γρήγορα και εύκολη λύση.

Τι συμβαίνει με την φορολογική δήλωση;

Είτε έχεις μηδενικό εισόδημα είτε παραπάνω θα πρέπει πρέπει να αρχίζεις να υποβάλλεις φορολογική δήλωση. Μην τρελαίνεσαι μπορεί να είναι κάτι το οποίο θα κάνεις για πρώτη φορά αλλά στο διαδίκτυο υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες. Αν πάλι το συγκεκριμένο ζήτημα σου φαίνεται πολύ δύσκολο μπορείς να ρωτήσεις τον λογιστή σου.

Ο σωστός προϋπολογισμός για να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου:

Μέχρι τώρα ένιωθες άνετα γιατί πλήρωναν οι γονείς σου τα πάντα. Πλέον, όμως, τα πράγματα άλλαξαν θα πρέπει να κάνεις των υπολογισμό των χρημάτων σου. Να βλέπεις πόσα παίρνεις, πόσα χαλάς και πόσα σου μένουν στο πορτοφόλι.

Θες να κάνεις εξοικονόμηση;

Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις την έννοια της εξοικονόμησης χρημάτων. Είναι φυσικό να αισθάνεται πολύ χαμένος στον πραγματικό κόσμο μερικές φορές. Παράλληλα είναι πραγματικά απογοητευτικό το ότι τόσα χρόνια σχολείο κανείς δεν σου έκανε μαθήματα εξοικονόμησης χρημάτων. Πως θα ξεκινήσεις; Απλά γράφοντας τα έσοδα και τα έξοδα σου οπότε θα γνωρίζεις τα πάντα.

The post Πράγματα που κανείς δεν θα σου διδάξει στο σχολείο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα