Αυτά που δεν πρέπει να πεις ποτέ σ’ ένα άτομο με κατάθλιψη

14:03 28/2/2017 - Πηγή: iPop

Ένα άτομο με κατάθλιψη είναι εξαιρετικά ευάλωτο κι ευαίσθητο. Μερικές φορές ακόμα και μια λάθος λέξη μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση ενός θλιμμένου ατόμου γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι λες αλλά και πώς το λες.

Εάν έχεις άτομα στον περίγυρό σου τα οποία υποφέρουν από κατάθλιψη, σου δίνουμε μερικές συμβουλές για το τι δεν πρέπει να τους πεις σε καμία περίπτωση.

«Έλα τώρα, υπάρχουν πολύ χειρότερα προβλήματα απ’ τα δικά σου»

Φυσικά και δεν πρέπει να υποβιβάσεις την αξία του προβλήματος του ατόμου που έχεις δίπλα σου, αντιθέτως θα πρέπει να προσπαθήσεις να το

ενθαρρύνεις και να το κάνεις να νιώσει καλύτερα. Αντί να του θυμίσεις τα πιο σημαντικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν, εξέφρασέ του τη λύπη σου γι΄αυτό που περνάει και ρώτησέ το εάν μπορείς να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις.

«Απλά πίστεψε στον εαυτό σου, αύριο θα είναι καλύτερα!»

Η παραπάνω φράση δεν θα κάνει το άτομο που πάσχει από κατάθλιψη να νιώσει καλύτερα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να του δείξεις πως είσαι δίπλα του και να μην του πεις κάτι απλά για να το πεις.

«Η ζωή είναι άδικη»

Σταμάτα! Πώς περιμένεις έτσι να κάνεις το άτομο που έχεις δίπλα σου να νιώσει καλύτερα; Απλά χειροτερεύεις την κατάσταση! «Λυπάμαι γι’ αυτό που περνάς. Θα σε βοηθήσω να το ξεπεράσεις», είναι μια πολύ καλύτερη φράση.

«Πήγαινε διασκέδασε, βγες για ένα ποτό»

Με κοροϊδεύεις; Πόσες φορές θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι η κατάθλιψη δεν είναι απλά μια άσχημη μέρα; «Θα ήθελα να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί, τι λες για έναν καφέ και μια από καρδιάς συζήτηση;». Αυτό περιμένει ν’ ακούσει ο φίλος σου από σένα!

The post Αυτά που δεν πρέπει να πεις ποτέ σ’ ένα άτομο με κατάθλιψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα