Πότε πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο -Σημάδια SOS

16:47 31/8/2017 - Πηγή: iPop
Κάθε χτύπημα ή γρατζουνιά του σκύλου σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει αν επισκεφτεί τον κτηνίατρο. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι και να πηγαίνεις τον σκύλο σου κάθε τρεις και λίγο στον κτηνίατρο!

Πολλές απ’ τις αρρώστιες των τετράποδων φίλων μας αντιμετωπίζονται εύκολα, αρκεί να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά.

Αν πέσει απ’ τις σκάλες

Τι πρέπει να κάνεις:

Αν το σκυλάκι σου κουτσαίνει αλλά είναι πρόθυμο να βάλει όλο του το βάρος στο ένα πόδι, τότε η πιθανότητα να το έχει σπάσει είναι μικρή. Πρόκειται

μάλλον για έναν τραυματισμό μαλακού ιστού. Περιόρισε τη δραστηριότητα του σκύλου σου για λίγες μέρες, όπως το περπάτημα στο πάρκο.

Παρ’ όλο που μπορεί να σκεφτείς να του δώσεις κάποιο φάρμακο για να το ανακουφίσεις απ’ τον πόνο, καλύτερα να μην το κάνεις καθώς τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν έλκος στο στομάχι, βλάβη στα νεφρά και στο ήπαρ αν δεν ληφθεί η σωστή δοσολογία.

Πότε να καλέσεις τον κτηνίατρο:

Αν υπάρχει κάποιο οίδημα ή το σκυλί δεν μπορεί να στηρίξει το βάρος του στο πόδι του τότε ίσως απαιτούνται πιο εμπεριστατωμένες αξιολογήσεις.

Αν βρεις τσιμπούρι στο τρίχωμά του

Τι πρέπει να κάνεις:

Βρες ακριβώς τη βάση του και «τίναξέ» το έξω ώστε να βγει απ’ τη ρίζα του. Μόλις το αφαιρέσεις ριξ΄το σε ένα βάζο με ισοπροπυλική αλκοόλη
και σημείωσε την ημερομηνία. Αν το κατοικίδιό σου παρουσιάσει αργότερα συμπτώματα ασθένειας, τότε εξετάζοντας το τσιμπούρι που φύλαξες θα βοηθήσει τον κτηνίατρο να κάνει τη διάγνωση.

Πότε να καλέσεις τον κτηνίατρο:

Ενώ μόνο ένα τσίμπημα σπάνια είναι επείγον ζήτημα, αν παρατηρήσεις πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις, αιμορραγία τότε πρέπει να επισκεφτείς τον κτηνίατρο!

Αν κόψεις τα νύχια του πολύ κοντά προκαλώντας αιμορραγία

Τι πρέπει να κάνεις:

Βάλε στην περιοχή ένα απορροφητικό πανί ή μια χαρτοπετσέτα για περίπου δύο με τρία λεπτά. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε μια στυπτική σκόνη για να βοηθήσεις το αίμα να πήξει πιο γρήγορα.

Πότε πρέπει να καλέσεις τον κτηνίατρο:

Αν η αιμορραγία είναι βαριά και δεν σταματήσει μετά από πέντε λεπτά καλό είναι να καλέσεις τον κτηνίατρο, καθώς μπορεί να χρειαστεί περισσότερες εξετάσεις, χάπια ή και μια χειρουργική επέμβαση.

Πότε πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο ASAP

Όταν το κατοικίδιο έχει πληγεί από αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν μπορεί να περπατήσει θα πρέπει να το δει αμέσως κτηνίατρος.
Αν έφαγε κάτι ύποπτο κι αν «τσακώθηκε» με κάποιον άλλο σκύλο, καλό θα ήταν να το ελέγξει ένας κτηνίατρος.

Photo: Getty Images

The post Πότε πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο -Σημάδια SOS appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα