Πώς να σταματήσεις να λες ναι, όταν θέλεις να πεις όχι

12:23 26/3/2017 - Πηγή: iPop

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας ορισμένες φορές στη ζωή μας είναι η τάση του να λέμε ναι, ενώ θέλουμε να πούμε όχι. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες για την ολοκλήρωση ενός project ή κολλάμε σε άλλες πτυχές της καθημερινής μας ζωής: Γιατί πολύ απλά δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά δεν έχουμε το θάρρος να το πούμε.

Παρακάτω θα δεις μερικούς έξυπνους τρόπους για να να σταματήσεις να λες ναι, όταν θέλεις να πεις όχι!

Όχι: Ο απλός, παραδοσιακός τρόπος.Πρέπει να πάω με βάση τη
διαίσθησή μου και να πω όχι. Δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον επιχείρημα, απλά ακολουθείς το ένστικτό σου και δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις!Δεν νιώθω άνετα μ’αυτό. Κανείς δεν μπορεί να σου πει με τι νιώθεις άνετα ή όχι.Δεν μπορώ να ανταποκριθώ σ’ αυτό με το πρόγραμμα που έχω. Και πάλι, εάν το πρόγραμμά σου δεν σου επιτρέπει ν’ αναλάβεις μια υποχρέωση, είναι πολύ σωστό και ειλικρινές να το πεις!

Δεν μπορώ να το αντέξω οικονομικά. Μερικές φορές είναι άβολο να μιλάς για την οικονομική σου κατάσταση, όμως, η αλήθεια πρέπει να λέγεται!Έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές μου. Το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, στέκεται από μόνο του και δεν μπορεί να σε αμφισβητήσει κανείς!Το χεις! Το να εκφράσεις την εμπιστοσύνη σου στο πρόσωπο του άλλου, τον κάνεις να νιώθει αυτοπεποίθηση και δεν τον απορρίπτεις με το όχι σου.Photo: Tim Gouw via Unsplash

The post Πώς να σταματήσεις να λες ναι, όταν θέλεις να πεις όχι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα