Πώς να παντρευτείς στο Λας Βέγκας

16:01 2/4/2014 - Πηγή: iPop

Η Καλούδα παντρεύτηκε τον καλό της στο Λας Βέγκας, χωρίς να είναι καν μεθυσμένη! Τουλάχιστον, έτσι λέει. Δύο χρόνια μετά τον γάμο, της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας το πού, το πώς, το πότε, και κυρίως το γιατί. Όλα τα θυμήθηκε, εκτός από το γιατί. Ευτυχώς, αυτό είναι το μοναδικό το οποίο γνωρίζουμε!

Mπορεί να το έχεις δει στην τηλεόραση και κινηματογράφο και μία και δύο και χιλιάδες φορές, όμως δεν γίνεται να παντρευτείς μεθυσμένος στο Λας Βέγκας. Μπορείς όμως να γίνεις τύφλα, οποτεδήποτε το αποφασίσεις. Το θέμα είναι όμως, να

μάθεις πώς να παντρευτείς στο Λας Βέγκας!

Στην δική μας περίπτωση o γάμος ξεκίνησε ως αστείο. Σχεδιάζαμε με τον Ian ένα μεγάλο road trip στην Αμερική. Ζωγραφίζαμε την διαδρομή που θα ακολουθούσαμε στον χάρτη. Όταν φτάσαμε στο κομμάτι του Βέγκας, κάποιος από τους δύο (δεν θυμάμαι ποιος, ψέματα δεν λέω) πάνω στην πλάκα είπε: «δεν γίνεται να πας στο Βέγκας και να μην σε παντρέψει ο Έλβις». Έτσι, για να επιβεβαιώσουμε κάθε στερεότυπο, το κάναμε.

Δεν είχαμε κλείσει τίποτα από πριν. Όλα έγιναν την τελευταία στιγμή, όταν ήδη είχαμε ξεκινήσει το road trip. Οργανώσαμε ολόκληρο τον γάμο μέσα από το αυτοκίνητο! Ήμασταν παρκαρισμένοι έξω από κάτι McDonalds, κλέβοντας σήμα από το WiFi του μαγαζιού. Μετά από μια σύντομη έρευνα στο Google, καταλήξαμε σε ποιο chapel θα παντρευτούμε. Chapel λέγονται τα σπιτάκια όπου γίνονται οι γάμοι. Όλα μας τα λεφτά πηγαίναν σε βενζίνη και τσιγάρα, γι αυτό επιλέξαμε το πιο φθηνό chapel, το οποίο βέβαια παρείχε live streaming. Δεν θέλαμε με τίποτα οι φίλοι μας να χάσουν τον γάμο μας!

Διαλέξαμε chapel, βρήκα ένα φόρεμα των $10 σε ένα thrift store στη Φλόριντα, αγοράσαμε το cake topping μας από ένα voodoo κατάστημα στη Νέα Ορλεάνη και επιβεβαιώσαμε πως ο Viking φίλος μας θα ερχόταν για να είναι ο bridesmaid μου. Από εκεί και πέρα εκκρεμούσε το πιο δύσκολο κομμάτι. Να ενημερώσω την Ελληνίδα μάνα πως παντρεύομαι σε δύο μήνες, κάποιον που δεν έχει γνωρίσει ποτέ, σε ένα μέρος που δεν έχει πάει ποτέ.

Ευτυχώς, το παν για τους γονείς μου ήταν να παρευρεθούν στον γάμο της μοναχοκόρης τους ( παρόλο που ήταν χίππικος και έγινε στο Vegas). Δεν θα άντεχα με τίποτα μία συμβατική τελετή στην Ελλάδα (ούτε τις άγνωστες θειάδες μου να χορεύουν σέικ στο πάρτι). Πέταξαν στο Βέγκας μόλις μια μέρα πριν τον γάμο, γνώρισαν και αγάπησαν το αγόρι.

Εμείς, το πρώτο πράγμα που κάναμε -αφού πρώτα είχαμε μαζέψει τη μέλλουσα πεθερά μου από τα φρουτάκια- ήταν να τρέξουμε στο Marriage Commission of Las Vegas και να βγάλουμε τις άδειες του γάμου μας, χωρίς τις οποίες γάμος δεν γίνεται. Αν είσαι τυχερός, θα δεις στην ουρά νύφες έτοιμες για την τελετή με φουλ αξεσουάρ: παρανυφάκι-κορδέλα-κλαμένη μάνα.

Η τελετή ήταν σύντομη, ο Έλβις περισσότερο ιδρωμένος από το κανονικό και εγώ έπρεπε να δω το βίντεο για να θυμηθώ σε τι ακριβώς συμφώνησα.

Ένας γάμος στο Βέγκας, φυσικά και είναι έγκυρος. Εκτός Ή.Π.Α, χρειάζεσαι την σφραγίδα “Αpostille”, όπως γίνεται με όλα τα διεθνή έγγραφα. Αν θέλεις ο γάμος σου να αναγνωριστεί στην Ελλάδα και δεν είσαι κάτοικος Αθηνών, τα πράγματα δυσκολεύουν! Ο μόνος τρόπος είναι να ταξιδέψεις μέχρι το κοντινότερο ελληνικό προξενείο στο Βέγκας (Λος Άντζελες, πέντε ώρες οδήγηση, $224 βενζίνη) ή να πας ο ίδιος στο Ληξιαρχείο Αθηνών και να βεβαιώσεις ότι αυτός είναι ο πρώτος σου γάμος. Εμείς δεν μένουμε καν στην Ελλάδα. Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που παντρευτήκαμε και ακόμα δεν έχουμε αναγνωρίσει τον γάμο μας. Περιέργως, επιβιώσαμε.

Ιnfo!

Η Καλούδα είναι Θεσσαλονικιά. Σπούδασε δημοσιογραφία μόδας στο Λονδίνο και μετακόμισε στην Βιέννη. Εκεί βρήκε τον φίλο της τον Παναγιώτη, περισσότερη ηλιοφάνεια και σοκολάτες. Εκεί γνώρισε και τον Ιάν.

Ο Ίαν είναι Καναδός. Δεν θυμάμαι πού ακριβώς γνωρίστηκαν. Μάλλον στο εστιατόριο που δούλευε η Καλούδα. Πλέον, η Καλούδα δουλεύει σε αγγλοβιεννέζικο παιδικό σταθμό. Άλλωστε μιλάει άπταιστα αγγλικά. Γερμανικά όχι και τόσο. Ευτυχώς, της τα μαθαίνουν τα παιδάκια του σταθμού. Η Καλούδα αγαπάει την μόδα, τα τατουάζ και τον Ιάν. Από αγάπη τον παντρεύτηκε.

Ο Ιαν δουλεύει σε μπαρ. Εδώ και πολλούς μήνες σχεδιάζουν το δικό τους μπαρ. Μπορεί βέβαια να το έχουν ανοίξει και απλώς να μας διέφυγε. Ήρθε ο καιρός να σχεδιάσουν και ένα παιδάκι. Είμαι σίγουρος ότι θα το γεννήσει σπίτι μέσα σε νερό (σαν την Καρντάσιαν) και ότι θα το βαφτίσουν στον Νείλο. Ή στον Βόλγα. Ή στον Αλιάκμονα. Ελπίζω να κάνουν και τα δύο για να τους ξανακάνω θέμα. Αν θέλεις να παντρευτείς στο LasVegas ζήτησε από την Καλούδα να σου πει περισσότερα. Αν δεν βλέπει Walking Dead, σίγουρα θα σε βοηθήσει.

The post Πώς να παντρευτείς στο Λας Βέγκας appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα