Πώς να μην αφήσεις τη δουλειά να σου χαλάσει τις γιορτές;

20:16 30/12/2020 - Πηγή: iPop

Δουλειά και γιορτές πάνε μαζί; Δεν πάνε και τόσο είναι η αλήθεια και για να είμαστε ειλικρινείς εμείς δεν επιτρέπουμε αυτό τον συνδυασμό.

Μήπως δουλεύεις τις γιορτές και δεν έχεις αρκετό χρόνο για να περάσεις αυτές τις μέρες όπως θες; ή μήπως έχεις πάρει άδεια, αλλά συνεχίζουν να σε ενοχλούν απ’ τη δουλειά; Τι μπορείς να κάνεις και στις δύο περιπτώσεις;

Αν δουλεύεις τις γιορτές…

Δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα στο σπίτι και στον χώρο εργασίας σου

Φέρε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο χώρο όπου βρίσκεσαι, είτε πηγαίνεις στη δουλειά είτε δουλεύεις από το σπίτι. Δημιούργησε

μια γιορτινή ατμόσφαιρα με αναμμένα τα λαμπάκια, γλυκά και χριστουγεννιάτικη μουσική. Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις πολύ χρόνο.

Κάνε σωστό προγραμματισμό στη δουλειά

Φρόντισε να μην μένεις παραπάνω στη δουλειά, έχοντας ένα πρόγραμμα στο μυαλό σου όσο είναι δυνατό. Τι θα πει αυτό; Να κανονίζεις τα πράγματα στην ώρα τους και να μην τα αφήνεις για μετά, γιατί έτσι σίγουρα θα κάνεις υπερωρία. Όσο πιο καλό προγραμματισμό μπορείς να κάνεις τόσο το καλύτερο.

Pexels

Αξιοποίησε σωστά τον χρόνο σου

Τελείωσες τη δουλειά και μετά; Τι κάνεις; Πας σπίτι κι αράζεις στον καναπέ, ξεχνώντας τι θα πει Χριστούγεννα ή πας μια βόλτα στην στολισμένη πόλη; Ακόμα, βέβαια, κι αν δεν θες να βγεις έξω, μπορείς να γυρίσεις σπίτι και να βάλεις να δεις χριστουγεννιάτικες ταινίες δίπλα στο δέντρο και να μπεις στο κλίμα.

Bonus… Δες πώς θα κάνεις το σπίτι σου να “μυρίζει” Χριστούγεννα!

Αν έχεις πάρει άδεια τις γιορτές…

Κλείσε το laptop ΤΩΡΑ!

Άσε στην άκρη τον υπολογιστή, τα e-mails, ακόμα και το τηλέφωνο μη σου πω. Μην κάθεσαι προσκολλημένος και κοιτάς τα e-mails και καθετί που συμβαίνει στη δουλειά. Και φυσικά χαλάρωσε με τους ψυχαναγκασμούς σου!

Ασχολήσου με το σπίτι, την οικογένειά σου, βγες έξω

Απόλαυσε αυτές τις μέρες όσο μπορείς, γιατί μετά θα γυρίσεις στη δουλειά και θα γκρινιάζεις. Δημιούργησε ένα ωραίο, χριστουγεννιάτικο κλίμα στο σπίτι σου, αφιέρωσε χρόνο στην οικογένειά σου, αλλά και τον εαυτό σου που πολλές φορές τον παραμέλησες και βγες έξω για μια βόλτα στην στολισμένη πόλη.

Freepik

Πες ναι σε νέες, χριστουγεννιάτικες εμπειρίες

Κάνε κάτι διαφορετικό, καινούργιο και δημιουργικό. Για παράδειγμα, έχεις φτιάξει ποτέ βασιλόπιτα με τα χεράκια σου; Έχεις παίξει επιτραπέζια με τα παιδιά σου ή έχετε φτιάξει όλοι μαζί χριστουγεννιάτικες κάρτες; Τι θα έλεγες να χορέψεις ή να κάνεις καραόκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια; Όλα αυτά είναι εμπειρίες που θα ομορφύνουν τις γιορτές σου και θα έχεις να θυμάσαι!

Θέσε όρια στους συνεργάτες σου

Δεν χρειάζεται να σε ενοχλούν όλη μέρα για το παραμικρό. Έχεις πάρει άδεια για κάποιον λόγο, όχι για να ‘σαι όλη μέρα στα τηλέφωνα και τα e-mails. Εσύ έχεις άδεια, το τι συμβαίνει στον χώρο εργασίας ενώ λείπεις δεν πρέπει να σε αφορά εκείνη τη στιγμή. Ξεκαθάρισέ το από νωρίς, λοιπόν, στους ενοχλητικούς σου συνεργάτες που με την παραμικρή δυσκολία σε παίρνουν τηλέφωνο.

Μπορεί να νομίζεις ότι δουλειά και γιορτές δεν πάνε μαζί, όμως αν το σκεφτείς καλύτερα στο χέρι σου είναι να απολαύσεις τα Χριστούγεννα όπως εσύ επιθυμείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να μην αφήσεις τη δουλειά να σου χαλάσει τις γιορτές; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα