Πως να αποτοξινώσεις το σώμα σου εύκολα και γρήγορα

11:53 23/4/2017 - Πηγή: iPop

Τι κοινό έχουν οι πιο υγιείς άνθρωποι; Για αρχή περιορίζουν τα σκουπίδια που εισέρχονται στο σώμα τους. Αυτό σημαίνει μείωση των ερεθισμών στο έντερο (αλκοόλ, καφές) και τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή, όπως η ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αλλά ακόμα κι αν δεν τρως τέλεια μπορείς να κάνεις απλά πράγματα για να βοηθήσετε το ήπαρ,το φυσικό φίλτρο του σώματός σου να κάνει τη δουλειά του. Διάβασε παρακάτω πως να αποτοξινώσεις το σώμα σου εύκολα και γρήγορα.

Τρόποι να αποτοξινώσεις το σώμα σουΞύπνα
με λεμόνι

Μόλις ξυπνήσεις, πιες ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό από ένα φρέσκο ​​. Θα παρέχει στο σώμα σου ενυδατικούς ηλεκτρολύτες με τη μορφή καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου. Ο χυμός λεμονιού επίσης βοηθά το ήπαρ σου να παράγει περισσότερα ένζυμα, τα οποία βοηθούν στην πέψη και προτρέπουν το ήπαρ να καθαρίσει τις τοξίνες. Η βιταμίνη C σε χυμό λεμονιού, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γίνε ευλύγιστη

Η συστροφή στην yoga (και για τους άνδρες!!) βοηθάει στην αποτοξίνωση διεγείροντας την πέψη και την εξάλειψη των τοξίνων. Πολλές δυσπεψίες από το πεπτικό σύστημα προέρχονται από το άγχος και η yoga είναι γνωστή για τις αγχολυτικές της ιδιοτητες!

Φάε το μπρόκολο σου

Μείωσε τη χρόνια φλεγμονή η οποία έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και καρκίνο γεμίζοντας το πιάτο σου με πλούσια σε θείο τρόφιμα, όπως κρεμμύδια, σκόρδο και σταυροειδή λαχανικά, όπως μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, Και το κουνουπίδι. Αυτά τα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία υποστηρίζουν την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις τοξίνες.

Βούρτσισε το σώμα σου. Κυριολεκτικά!

Μερικές ημέρες την εβδομάδα πριν από το μπάνιο ή το ντους, στέγνωσε το δέρμα σου με ένα μαλακό βουρτσάκι. Το στεγνό βούρτσισμα έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα: Βοηθά το δέρμα σου να διώξει τα παλιά κύτταρα, να απορροφήσει τους πόρους και να επιτρέψει στο δέρμα να ιδρώνει ελεύθερα. Διεγείρει επίσης την κυκλοφορία κάτω από το δέρμα σου, η οποία βοηθά στην προώθηση της κυτταρικής ανανέωσης και της ζωτικότητας.

Πιες τσάι

Το τσάι που περιέχει πικραλίδα ή γαϊδουράγκαθο μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ήπατος, συμβάλλοντας στη μείωση της συσσώρευσης τοξινών στους ιστούς. Το βότανο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ηπατικής λειτουργίας, πιθανώς προστατεύοντας από τη βλάβη των κυττάρων και διεγείροντας την αποκατάσταση του ηπατικού ιστού.

The post Πως να αποτοξινώσεις το σώμα σου εύκολα και γρήγορα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα