Φράσεις τις οποίες ένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ!

10:47 23/4/2017 - Πηγή: iPop

Είχες ποτέ μια συζήτηση και είπες κάτι που αμέσως μετάνιωσες; Αυτό έχει συμβεί και στον καλύτερο από εμάς, αλλά αυτό δεν είναι συνήθως ο κανόνας για τους ευφυείς ανθρώπους που επιλέγουν προσεκτικά τα λόγια τους πριν πείσουν κάποιον. Δυστυχώς, επειδή υπάρχουν πολλοί από εμάς που είναι ερασιτέχνες σε αυτόν τον τομέα παρακάτω μερικές φράσεις τις οποίες δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ένας έξυπνος άνθρωπος.

Είμαι ένας έξυπνος άνθρωπος

Σου θυμίζει κάτι αυτό; Αυτή ήταν η απάντηση του Προέδρου Donald Trump

όταν ρωτήθηκε γιατί δεν συμμετείχε σε καθημερινές συναντήσεις Τύπου.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις σoυ, αυτή ήταν μια φράση που ποτέ δεν θα ακούσεις ένα έξυπνο άτομο να λέει. Όταν οι άνθρωποι καυχώνται συνεχώς για το πόσο έξυπνοι είναι, δεν έχουν αυτοπεποίθηση, αισθάνονται ανεπαρκείς ή αναζητούν αναγνώριση από τους άλλους. Πραγματικά ευφυείς άνθρωποι είναι όσοι δεν καυχιούνται για τον εαυτό τους. Αφήνουν τους άλλους να το κάνουν γι ‘αυτούς.

Έτσι έκανα πάντα

Ζεις σε έναν κόσμο που περιβάλλεται από ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία. Η παραπάνω φράση δείχνει ότι δεν είσαι διατεθειμένος να αγκαλιάσεις την αλλαγή ή απλά δεν είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις να μάθεις κάτι νέο.

Τα ευφυή άτομα δεν αντιστέκονται στην αλλαγή. Αγκαλιάζουν τις αλλαγές επειδή αυτή η νέα τεχνολογία ή η προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων θα μπορούσε να κάνει τη ζωή τους ευκολότερη.

Κανένας άλλος δεν το κάνει, έτσι ούτε εγώ

Οι ευφυείς άνθρωποι δεν ακολουθούν το status quo. Και, ποτέ δεν υποχωρούν από μια πρόκληση (εκτός αν είναι μια ανούσια πρόκληση, π.χ., μπορώ να φάω περισσότερη πίτα από ό, τι μπορείς!). Αν υπάρχει καθήκον ή ευθύνη που ο καθένας δεν επιθυμεί να δεχτεί, θα είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στην αίθουσα που θα ανέβει και θα δεχτεί την πρόκληση. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, μπορούν να αναπτύξουν νέες δεξιότητες κατά τη διαδρομή και θα ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο πλήθος.

Αυτό δεν είναι δίκαιο!

Μισώ να είμαι ο κομιστής των κακών ειδήσεων, αλλά η ζωή δεν είναι δίκαιη. Λέγοντας μια φράση παρόμοια με «Αυτό δεν είναι δίκαιο!» σε κάνει να φέρεσαι σαν ανώριμος.

Αντί να διαμαρτύρονται όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουν, οι έξυπνοι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν ακριβώς τι πήγε στραβά ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προσαρμογές προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά λάθη ή παρεξηγήσεις.

Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο

Οι άνθρωποι εκφράζουν αυτές τις δηλώσεις για να μεταδώσουν την απάθεια ή την αδιαφορία τους. Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα πρόβλημα με το «Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο», επειδή πιστεύουν ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να είναι είτε «δεν με νοιάζει», είτε «δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο», αν είναι πραγματικά αδιάφοροι.

Το πρόβλημά μ’ αυτές τις δηλώσεις είναι ότι νοιάζονται οι έξυπνοι άνθρωποι, ειδικά εκείνοι που έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι ενθουσιώδεις και συμφωνούν με τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες των άλλων ανθρώπων. Απολαμβάνουν την επίλυση προβλημάτων και μιλάνε με άλλους ανθρώπους για να μάθουν περισσότερα γι ‘αυτούς.

Δεν είναι δικό μου λάθος

Ας πούμε ότι ήσουν μέρος αυτής της καταστροφικής διαφήμισης της Pepsi με τον Kendall Jenner. Ακόμα κι αν ήταν ελάχιστη η συμμετοχή σου, έπρεπε ακόμα να παίξεις κάποιο ρόλο. Ως εκ τούτου, μπορεί επίσης να φέρεις την ευθύνη. Πιθανότατα δεν αντιμετωπίζεις τις αντιδράσεις όπως ο σκηνοθέτης, οι επικεφαλής συγγραφείς και τα στελέχη της Pepsi, αλλά εξακολουθείς να παίζεις έναν ρόλο.

Το θέμα είναι ότι αντί να δείχνεις με το δάχτυλο και να επιρρίπτεις αλλού τις ευθύνες να αναλάβεις το μερίδιο σου. Αυτό τουλάχιστον κάνουν οι ευφυείς άνθρωποι κρατούν τον εαυτό τους και τις ομάδες τους υπόλογους.

Δεν μου ζητήθηκε να το κάνω αυτό

Οι ευφυείς άνθρωποι δεν χρειάζεται να περιμένουν να τους ζητηθεί να αναλάβουν μία ευθύνη. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα έχουν ήδη την απάντηση πριν τους ζητηθεί, επειδή είναι διαισθητικοί και πάντα ακούνε.

Αντί να κρατήσουν τις πληροφορίες αυτές για τον εαυτό τους, είναι περισσότερο από πρόθυμοι να το μοιραστούν με άλλους, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να προχωρήσουν με επιτυχία.

Είμαι πρόθυμος να πληρώσω

Κατά τη διαπραγμάτευση μιας επιχειρηματικής συμφωνίας. Ένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα ξεγελαστεί ποτέ μ’ αυτή τη φράση. Αν λένε σ’ έναν ελεύθερο επαγγελματία «Είμαι πρόθυμος να σας πληρώσω 40 δολάρια την ώρα», και ο ελεύθερος επαγγελματίας χρεώνει 30 δολάρια ανά ώρα, ποιός κέρδισε τη διαπραγμάτευση;

Οι ευφυείς άνθρωποι παραμένουν ήσυχοι μέχρι να είναι έρθει η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουν.

Φαίνεσαι..

Ανεξάρτητα αν αναφέρεσαι σε ηλικία, βάρος ή τρέχουσα φυσική εμφάνιση κάποιου άλλου, οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα αναφέρουν ότι φαίνονται κουρασμένοι, έγκυες, έχουν χάσει βάρος ή ότι φαίνονται νέοι για την ηλικία τους, επειδή θα μπορούσαν να συναντήσουν την κατάπληξη τους.

Αντίθετα, αν κάποιος φαίνεται κουρασμένος ρώτησε τον αν όλα είναι εντάξει και αν χρειάζεται κάποια βοήθεια με τίποτα.

Θα προσπαθήσω

Θα προσπαθήσω …Δεν υπάρχουν 2 λόγια που να είναι πιο παραπλανητικά, τόσο στο πρόσωπο που τα λέει όσο και στο πρόσωπο που τα ακούει. Οι άνθρωποι που λένε «θα προσπαθήσω» έχουν δώσει την άδεια να αποτύχουν. Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, μπορούν πάντα να ισχυρίζονται ότι «προσπάθησαν».

Οι άνθρωποι που πραγματικά και πραγματικά επιτυγχάνουν στόχους δεν λένε ποτέ θα προσπαθήσω .«Αντί να λένε αυτή τη φράση, πάντα λένε θα κάνω κάτι ή, καλύτερα ακόμα, πρέπει να κάνω » .

The post Φράσεις τις οποίες ένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα