Πώς να αντισταθείς στους γλυκούς πειρασμούς

19:24 17/7/2017 - Πηγή: iPop

Είναι γεγονός πως όση περισσότερη ζάχαρη καταναλώνεις τόσο περισσότερη επιθυμείς. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ολόκληρες προκειμένου να ξεπεράσεις τον εθισμό σου στην ζάχαρη.

Γιατί η ζάχαρη μεταξύ άλλων επιταχύνει την γήρανση του σώματος και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις. Διάβασε λοιπόν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αποφύγεις τους γλυκούς πειρασμούς.

Επίλεξε σοφά

Εάν πρόκειται να κακομάθεις για λίγο τον εαυτό σου καλύτερα να επιλέξεις εποχιακά γλυκά, τα οποία γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να τα βρεις όταν δεν είναι περίοδος διακοπών. Μπορείς να έχεις μια σοκολάτα

οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα εποχιακό επιδόρπιο το οποίο έχεις «λιγουρευτεί» ολόκληρο το χρόνο.

Σκέψου θετικά

Οι λέξεις έχουν μεγαλύτερη δύναμη απ’ ότι νομίζεις. Θύμισε στον εαυτό σου πόσο κακή είναι η ζάχαρη. Αν σκέφτεσαι πως το να αντισταθείς στη ζάχαρη είναι εξαιρετικά δύσκολο, άλλαξε αυτή την στάση σου και πάρε τον έλεγχο της διατροφής και της υγείας σου.

Το κλειδί είναι να μην πεινάς

Πρέπει να τρως ένα ισορροπημένο γεύμα ή σνακ κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Έτσι δεν θα θέλεις να γευτείς ένα ολόκληρο μπολ με καραμέλες ή σοκολάτες. Τα πλούσια σε πρωτεΐνη γεύματα θα σε βοηθήσουν να μην ενδώσεις στον πειρασμό της ζάχαρης.

Να γνωρίζεις πως οι λιγούρες μπορεί να είναι κάτι άλλο

Πριν πάρεις την σοκολάτα στα χέρια σου σκέψου τι είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεσαι. Αν θέλεις ζάχαρη τότε επίλεξε το αγαπημένο σου φρούτο, ένα γιαούρτι ή ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Όλα είναι στο μυαλό.

Να συγχωρείς τον εαυτό σου

Προσπάθησες όσο μπορούσε αλλά δεν κατάφερες να αντισταθείς στις διακοπές σου; Συγχώρησε τον εαυτό σου και επέστρεψε στην κανονική σου πορεία.

Στο επόμενό σου γεύμα απλώς αποφάσισε να φας πιο υγιεινά ενώ επίλεξε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Μπορείς αν το κάνεις, είναι στο χέρι σου!

The post Πώς να αντισταθείς στους γλυκούς πειρασμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα