Πολιτικά μηνύματα με… άρωμα γυναίκας

14:44 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Με το δικό τους τρόπο αποφάσισαν οι Έλληνες πολιτικοί να ευχηθούν «Χρόνια Πολλά» σε όλες τις γυναίκες του κόσμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η οποία εορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Δείτε τα μηνύματα και τις αναρτήσεις των πολιτικών:Αλέξης Τσίπρας:

Ο Πρωθυπουργός μέσω μια εκτενής αναφοράς του στο Twitter, έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο Αλέξης Τσίπρας

ξεκίνησε από τα γεγονότα των απεργιών στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης που πνίγηκε στο αίμα και αποτελεί μέρα ορόσημο για τον εορτασμό της σημερινής επετείου και εστίασε στον συνεχιζόμενο αγώνα για ισότητα, Δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη NadiaMuradBasee, την ακτιβίστρια που αιχμαλωτίστηκε από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ μίλησε για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα δολοφονικής επίθεσης, την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου αλλά και για τις γιαγιάδες που περιέβαλαν με στοργή του πρόσφυγες στη Λέσβο, δίνοντας παράδειγμα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τα Tweets του Πρωθυπουργού:

8 Μάρτη 1857. Η μεγάλη απεργία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας με αιτήματα για ισότητα και εργασιακή προστασία πνίγεται στο αίμα.

— Alexis Tsipras (@atsipras) March 8, 2017

8 Μάρτη 2017. Ο αγώνας για ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια συνεχίζεται. Με το πρόσωπο των γυναικών του κόσμου που δεν σκύβουν το κεφάλι.

— Alexis Tsipras (@atsipras) March 8, 2017

Το πρόσωπο της @NadiaMuradBasee, θύμα ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης από τον ISIS, πρέσβειρα σήμερα των Ηνωμένων Εθνών.

— Alexis Tsipras (@atsipras) March 8, 2017

Το πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα @kkuneva, εργάτρια, συνδικαλίστρια, μετανάστρια, μητέρα, Ευρωβουλευτής.

— Alexis Tsipras (@atsipras) March 8, 2017

Το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα, της μητέρας που αγωνίζεται για δικαιοσύνη.

— Alexis Tsipras (@atsipras) March 8, 2017

Το πρόσωπο των 11 οροθετικών γυναικών που διαπομπεύθηκαν χυδαία πριν κάποια χρόνια από αυθαιρετούντες κυβερνώντες.

— Alexis Tsipras (@atsipras) March 8, 2017

Το πρόσωπο των γιαγιάδων της Λέσβου που με την απλόχερη αγκαλιά τους στους πρόσφυγες ανέδειξαν στον κόσμο το μεγαλείο της ανθρωπιάς.

— Alexis Tsipras (@atsipras) March 8, 2017

Το πρόσωπο των γυναικών όλου του κόσμου που αγωνίζονται με πείσμα. Χρόνια πολλά σε όλες! Καλή δύναμη, καλούς αγώνες! #IWD #BeBoldForChange

— Alexis Tsipras (@atsipras) March 8, 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Χρόνια πολλά στις γυναίκες της ζωής μου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και δημοσίευσε μια φωτογραφία.

Χρόνια πολλά στις γυναίκες της ζωής μου!! ❤❤

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on Mar 8, 2017 at 12:01am PST

Φώφη Γεννηματά:

Kάνουμε πράξη την ισότητα & χτυπάμε τον νεοφασισμό που μας γυρίζει στην εποχή αποκρουστικών διακρίσεων #womensday→ https://t.co/ZB081fXB7w pic.twitter.com/rOiiHCmNkw

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) 8 Μαρτίου 2017

ΚΚΕ:

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Μπροστά στην 8η Μάρτη, η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες του λαού στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, έχοντας τη σκέψη της στο δρόμο που άνοιξε για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας η επικράτηση της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία, σχεδόν πριν από 100 χρόνια. Μετά την πρώτη «έφοδο» της εργατικής τάξης με στόχο την κατάκτηση της δικής της εξουσίας στην Κομμούνα του Παρισιού (1871), ο Οκτώβρης του 1917 ήταν ο επόμενος ιστορικός σταθμός της επαναστατικής δράσης των εργατριών και εργατών. Η Οκτωβριανή επανάσταση έβγαλε τις γυναίκες στο προσκήνιο της Ιστορίας και της κοινωνικής δράσης, καταρρίπτοντας κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές διακρίσεις και προκαταλήψεις αιώνων σε βάρος τους. Το νεαρό σοβιετικό κράτος, μαζί με το τσάκισμα του κρατικού μηχανισμού του τσαρισμού και της αστικής τάξης, κατήργησε και όλους εκείνους τους νόμους που διατηρούσαν και ενίσχυαν –εντός και εκτός οικογένειας– την ανισότητα των δύο φύλων. Δεν άφησε «πέτρα πάνω στην πέτρα».

Μεταξύ άλλων, το εργατικό κράτος έδωσε στην εργαζόμενη γυναίκα το δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται, το δικαίωμα του διαζυγίου, την κοινωνική αναγνώριση και εξασφάλιση των παιδιών εκτός γάμου. Η κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και η πορεία οικοδόμησης των σοσιαλιστικών –δηλαδή των πρώιμων κομμουνιστικών– σχέσεων παραγωγής, έδωσαν τη δυνατότητα καθολικής αξιοποίησης της γυναικείας εργασίας με τρόπο παραγωγικό και ωφέλιμο για την κοινωνία, σε συνδυασμό με γενικευμένα μέτρα προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού. Παρά τη σημαντική προκαπιταλιστική καθυστέρηση που κληρονόμησε η σοβιετική εξουσία, πρωτοπόρησε πριν από έναν αιώνα σε κοινωνικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για την απαλλαγή της γυναίκας από τις βαριές και άχαρες δουλειές του ατομικού νοικοκυριού.

Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη δικτύου κρατικών παιδικών σταθμών, κατασκηνώσεων, υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, στην εξασφάλιση των επισιτιστικών, στεγαστικών αναγκών της εργατικής τάξης, του λαού. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε οι γυναίκες να συμμετέχουν ισότιμα με τους άντρες στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα».

ΠΟΤΑΜΙ:

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, πήρε το λόγο κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα: «Αιτήματα και προτεραιότητες για την ισότητα των φύλων σε έναν κόσμο που αλλάζει: Υγεία, Εργασία και Έμφυλη βία».

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του, επισημαίνοντας πως η σημερινή ημέρα πρέπει να μας θυμίζει τι δεν πρέπει να ξεχνάμε τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου.

Ενώ σήμερα βλέπουμε γυναίκες παντού, ακόμα και στα τελευταία ανδρικά οχυρά, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Οι γυναίκες δεν μπορούσαν πάντα ισότιμα να εργαστούν, να αθληθούν, να ψηφίσουν, να πολιτευθούν, να συμμετάσχουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Εκεί λοιπόν που η γυναίκα είχε έναν στόχο ζωής, την οικογένεια, σήμερα αποκτά πολλούς και αντικρουόμενους στόχους, τους οποίους καλείται να ισορροπήσει.

Συνεχίζοντας, παρατήρησε πως τα στερεότυπα αιώνων κάνουν πιο δύσκολη την πορεία όσων γυναικών επιλέξουν κάτι που δεν συμβαδίζει με αυτά, φέρνοντας ως παράδειγμα την καριέρα όπου είναι πολύ πιο δύσκολη υπόθεση από έναν άντρα, ενώ ίσες ευκαιρίες και ίσες αμοιβές για την ίδια εργασία είναι το ζητούμενο.

Ο κ. Μαυρωτάς όμως αναφέρθηκε και στην παρουσία των γυναικών από τους χώρους που έχει περάσει, και συγκεκριμένα στον αθλητισμό και στον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς έχει συναντήσει πολύ δυναμικές γυναίκες, που διεκδικούν ισότιμα μερίδιο με τους άντρες, αλλά και γυναίκες που δεν δίστασαν να τα βάλουν με κατεστημένα και άγριες καταστάσεις, που δέχθηκαν bullying για τις απόψεις τους, αλλά επέμειναν και τις υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους.

Κλείνοντας τόνισε πως, ενώ λένε ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια έξυπνη γυναίκα, η αλήθεια είναι ότι πίσω από μια πετυχημένη κοινωνία κρύβονται όχι μία, αλλά πολλές ικανές γυναίκες στα κρίσιμα πόστα.

ΑΝΕΛ:

«Η Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζουμε σήμερα σε όλο τον κόσμο είναι ημέρα απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στο σημαντικό και πολυσύνθετο ρόλο της Γυναίκας. Τιμούμε τη γυναίκα μάνα, σύζυγο και εργαζόμενη, τη γυναίκα του μόχθου και της ανεκτίμητης προσφοράς στην οικογένεια, στην καθημερινότητα και στους κοινωνικούς αγώνες. Τιμούμε τις γυναίκες που μοχθούν και εργάζονται σκληρά διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής κόντρα σε πολλές αντιξοότητες. Τιμούμε τις γυναίκες που διεκδικούν και κατακτούν καθημερινά το σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους και της προσωπικότητάς τους» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η αφορμή να θυμηθούμε ότι δεν ήταν πάντοτε αυτονόητα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν σήμερα οι γυναίκες, όπως η ισότιμη πρόσβασή τους στις θέσεις εργασίας και η ισότητα των ευκαιριών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Αντιθέτως, κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και θυσίες, κόντρα σε στερεότυπα και ιστορικές προκαταλήψεις» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Ο αγώνας των γυναικών για να εκλείψουν κάθε είδους διακρίσεις και ανισότητες και για την ισότιμη συμμετοχή μας στην κοινωνική ζωή είναι καθημερινός και σκληρός. Η συμβολή μας, ιδίως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζει η Πατρίδα μας, για την όσο το δυνατό ταχύτερη έξοδο από τα μνημόνια θα είναι καθοριστική».

Διαβάστε επίσης:

Η Google γιορτάζει την ημέρα της γυναίκας μ’ ένα δυναμικό video (Photos- Video)

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Πολιτικά μηνύματα με… άρωμα γυναίκας appeared first on iPop.

Keywords
αρωμα γυναικας, αρωμα, μηνυματα, αλέξης τσίπρας, ανεξαρτητοι ελληνες, τσιπρας, twitter, tweets, απεργια, tsipras, isis, instagram, https, ΚΚΕ, ρωσία, βουλη, προσφορες, συμμετοχή, google, video, ipop, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, www.google.gr, απεργια ταξι, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, Ημέρα της μητέρας, χρονια πολλα, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, tsipras, instagram, ημερα της γυναικας, ipop, αμοιβες, ρωσία, γυναικα, εργασια, θεμα, ισοτιμια, καριερα, κοντρα, μητερα, οκτωβριανη επανασταση, οροσημο, σημερινη, υγεια, φωτογραφια, αγκαλια, αγωνες, αιμα, ανδρικα, αξιοπρεπεια, αφορμη, γεγονοτα, δυναμη, δυνατοτητα, δυναμικο, εποχη, ζωη, ζωης, ιδια, υπηρεσιες, υποθεση, θεσεις εργασιας, θυμιζει, ισες ευκαιριες, λογο, μητσοτακης, παντα, οικογενεια, ωφελιμο, πεισμα, ποιοτητα, ρολο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συμμετοχή, αντρες, αγωνας, δικαιωμα, δικαιωματα, δουλειες, https, χωρα, isis, κωνσταντινα, tweets, θεσεις, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα