Αυστριακό καμπανάκι για μείωση πόρων σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες| Video

14:15 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Τον κώδωνα του κινδύνου στις χώρες τις οποίες συνεχίζουν να λένε «όχι» στους πρόσφυγες κρούει ο Αυστριακός Καγκελάριος. Ο Christian Kern θέτει τις χώρες τις οποίες έχουν ευνοηθεί περισσότερο από πλευράς κοινοτικών κονδυλίων προ των ευθυνών τους, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος προαναγγέλλει δικαστική διαμάχη. Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο η χορήγηση της ημερήσιας βίζας για επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία

ως μέτρο ενίσχυσης των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την προσφυγική κρίση.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν εστίασε στην ιδέα μείωσης των κοινοτικών πόρων σε χώρες οι οποίες αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες, δύο μόλις μόνο ημέρες πριν πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών.

Σε συνέντευξή την οποία έδωσε στην εφημερίδα, Die Welt, ο Αυστριακός Καγκελάριος αναφέρθηκε στο ζήτημα της «κοινοτικής αλληλεγγύης» και είπε, πως «η επιλεκτική αλληλεγγύη μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά και σε επιλεκτική ετοιμότητα καταβολής κοινοτικών πόρων από τις χώρες που καταβάλλουν περισσότερες εισφορές από όσες λαμβάνουν».

Μεταξύ των υπολοίπων διευκρίνισε, ότι δεν είναι στις προθέσεις του να απειλήσει κανέναν αλλά ξεκαθάρισε:

Η Γερμανία και Αυστρία θα δυσκολευτούν να εμβάσουν δισεκατομμύρια στον κοινοτικό προϋπολογισμό, εάν είναι αδύνατη μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων

Θυμίζουμε, πως Πολωνία είναι η χώρα οι οποία λαμβάνει τους περισσότερους κοινοτικούς πόρους ύψους περίπου 9,5 δις ευρώ και την ακολουθούν η Τσεχία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία.

Τι είπε ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος;

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ανέφερε το ενδεχόμενο να προσφύγει δικαστικά εναντίον αυτών των χωρών αν και δεν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας γιατί οι διαδικασίες είναι μακροχρόνιες.

Συγκεκριμένα τόνισε μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν πνιγμοί σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ανάμεσα στα τουρκικά και ελληνικά παράλια όπως πριν από δύο χρόνια. Τους δύο πρώτους μήνες του 2016 ήρθαν 124.500 πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την βόρεια Ευρώπη. Φέτος, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ήρθαν 2379

Παράταση για έναν ακόμη χρόνο της ημερήσιας βίζας για επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία:

Μετά από τη συνάντηση του στις Βρυξέλλες με του Δημάρχους της Λέσβου, της Χίου της Λέρου της Σάμου και της Κω ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την παράταση για έναν ακόμη χρόνο της ημερήσιας βίζας για επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία ως μέτρο ενίσχυσης των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την προσφυγική κρίση.

photo:Dimitri Messinis / SOOC

The post Αυστριακό καμπανάκι για μείωση πόρων σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες| Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα