Ποιος είναι πιο χαρούμενος στο γάμο; Η γυναίκα ή ο άντρας;

06:01 18/9/2014 - Πηγή: iPop

Είναι το κλασσικό αστείο στις κωμωδίες. «Μην παντρευτείς. Θα χαρεί εκείνη και εσύ θα δυστυχήσεις». Ποιος είναι πιο χαρούμενος στο γάμο τελικά;

Σε μία έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Marriage and Family, εξετάστηκε το ποιος είναι πιο χαρούμενος, εκδηλωτικός και έχει ανάγκη την χαρά του συντρόφου του για να ευτυχίσει, στα πλαίσια ενός γάμου. Περίπου 400 ζευγάρια πήραν μέρος στην έρευνα, όπου ερωτήθηκαν πόσο συχνά μαλώνουν, αν νευριάζουν τον σύζυγο τους και κατά πόσο αισθάνονται ότι τους κατανοεί ο σύντροφος τους. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να κρατήσουν

ημερολόγιο για το πόσο χαρούμενοι είναι να κάνουν πράγματα μαζί με τους συντρόφους τους, όπως το να βλέπουν μαζί τηλεόραση,κλπ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άντρες δεν μιλούν τόσο πολύ για τη σχέση τους και η δυσαρέσκεια τους για τη σχέση, μπορεί να μην εκφραστεί στη γυναίκα τους. Επίσης, όταν ο άντρας αρρωσταίνει, τα επίπεδα χαράς της γυναίκας πέφτουν, ενώ όταν αρρωσταίνει η γυναίκα, στον άντρα μένουν σχεδόν σταθερά. Οι γυναίκες βασίζονται πιο πολύ στις κόρες τους για να τις βοηθήσουν, όταν αρρωστήσουν, παρά στους άντρες τους.

Χάρη στα ευρήματα, λοιπόν, αυτής της έρευνας καταλαβαίνουμε πως οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές, εκφραστικές και επιρρεπείς στη θλίψη όταν ο σύντροφος τους παθαίνει κάτι κακό. Από την άλλη πλευρά, οι άντρες δεν είναι εκδηλωτικοί και η χαρά τους κρίνεται από το πόσο χαρούμενη είναι η γυναίκα τους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως επηρεάζονται εύκολα από αρνητικά γεγονότα, που μπορεί να χτυπήσουν τη σύντροφο τους, όπως μια αρρώστια.

The post Ποιος είναι πιο χαρούμενος στο γάμο; Η γυναίκα ή ο άντρας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα