Ποιο είναι το μυστικό για να συνδυάσεις οικογένεια και καριέρα;

16:31 26/11/2014 - Πηγή: iPop

Και οικογένεια και καριέρα. Σου φαίνεται αδύνατος ο συνδυασμός; Τότε απλώς πρέπει να αλλάξεις φιλοσοφία. Διότι φαίνεται ότι έχοντας την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς να τα συνδυάσεις αρμονικά, έχεις ήδη διανύσει τη μισή διαδρομή προς την επιτυχία.

«Με ενδιαφέρει πραγματικά η εξέλιξη της σταδιοδρομίας, αλλά και ο τρόπος που αλληλεπιδρά με τη δημιουργία οικογένειας», λέει ο Δρ Λι Μπόρα, μεταδιδακτορικός υπότροφος. «Ενδιαφερόμουν για το πώς οι έφηβοι ζυγίζουν τους στόχους τους στο πλαίσιο της επαγγελματικής και οικογενειακής τους εξέλιξης».

Για τη μελέτη, οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα

από τη Youth Development Study, η οποία περιελάμβανε απαντήσεις από 995 εφήβους, στις ηλικίες 14 με 15 και μετά πάλι στις ηλικίες των 17 έως 18 ετών, σε ερωτήσεις σχετικά με τη σημασία της καριέρας και της οικογένειας, καθώς και τη σιγουριά που εξέφρασαν για να τα επιτύχουν.

Στη συνέχεια, ως ενήλικες ηλικίας 35 έως 36 ετών, τα ίδια άτομα απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με την επιτυχία στους αρχικούς τους στόχους. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι έφηβοι ήταν πιθανό να αλλάξουν προτεραιότητες στην οικογένεια και την εργασία από τις ηλικίες 14-15 στις ηλικίες 17-18 – αλλά ότι το 1/3 των ατόμων που είχε ενδιαφέρον τόσο για την εργασία όσο για την οικογένεια διατήρησε αυτό το συναίσθημα με την πάροδο του χρόνου.

Στην πραγματικότητα, η εμπιστοσύνη στην επίτευξη των στόχων ήταν ο βασικός παράγοντας για την επιτυχία. «Αυτοί που έδειχναν περισσότερη εμπιστοσύνη για την επίτευξη του στόχου τους ήταν επίσης πιο πιθανό να επιτύχουν αυτούς τους στόχους στη νεαρή ενήλικη ζωή», είπε ο Λι.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post Ποιο είναι το μυστικό για να συνδυάσεις οικογένεια και καριέρα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα