Ποινική δίωξη σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών

15:49 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Ποινική δίωξη σε βάρος δεκατριών υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Η συγκεκριμένη ποινική δίωξη ασκήθηκε εξαιτίας της παράνομης χρηματοδότησης που φαίνεται να έχει εκπονηθεί από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».

Αφού πρώτα διεξήχθη η προκαταρκτική εξέταση την οποία ζητήθηκε η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, οι εισαγγελείς ήρθαν αντιμέτωποι με δύο προγράμματα για τα οποία παρανόμως χρηματοδοτήθηκε η ΜΚΟ. Το ποσό το οποίο εισπράχθηκε

φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα δύο προγράμματα είχε συγχρηματοδοτήσει η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών κατά τη περίοδο 2000 και 2001 στην περιοχή της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Οι δεκατρείς εργαζόμενοι στο Υπουργείο κατηγορούνται σύμφωνα με την εισαγγελία «για αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου».

Σημείωση!

Οι εισαγγελείς έχουν δώσει αντίγραφα της δικογραφίας στη Βουλή με σκοπό να εξετασθεί αν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών.

Τι έχει προκύψει από την έρευνα που έχει μέχρι στιγμής διεξαχθεί;

Η ΜΚΟ μόλις συστάθηκε χρηματοδοτήθηκε με 60.000 ευρώ. Επίσης, δεν τήρησε ποτέ την υποχρέωση που είχε να συμμετέχει στα προγράμματα με ποσοστό 25%. Παράλληλα, ποτέ δε συνδέθηκε με την καταβολή των δόσεων με την υλοποίηση των προγραμμάτων που είχε αναλάβει, άλλωστε δεν υπάρχει και κανένα έγγραφο το οποίο να πιστοποιεί την παρακολούθηση και την εκτέλεση των προγραμμάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω ΜΚΟ απασχολεί τη Δικαιοσύνη. Στο παρελθόν, έχει γίνει δικαστική έρευνα για ακόμα έξι προγράμματα τα οποία ανέρχονταν σε 8 εκατομμυρίων ευρώ και οι υπεύθυνοι της έχουν ήδη παραπεμφθεί για να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

The post Ποινική δίωξη σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα