Ποια ήταν η πραγματική αιτία που βυθίστηκε ο Τιτανικός; Έρευνες δείχνουν πως δεν ήταν το παγόβουνο

11:03 2/1/2017 - Πηγή: iPop

Μια θεωρία που κρατά πάρα πολλά χρόνια και αφορά την αιτία που βυθίστηκε ο Τιτανικός στις 15 Απριλίου του 1912, έρχεται να ανατραπεί από μια νέα θεωρία που υποστηρίζουν κάποιοι ειδικοί, σύμφωνα με την οποία, το μοιραίο καράβι δεν βυθίστηκε, τελικά, από το παγόβουνο, αλλά από φωτιά που ξέσπασε μέσα στο πλοίο.

Μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν, ειδικοί αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ο Τιτανικός να μην βυθίστηκε εξαιτίας του παγόβουνου στον Βόρειο Ατλαντικό,

αλλά εξαιτίας μιας πολύ δυνατής φωτιάς που ξέσπασε πάνω στο πλοίο, ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει.

Στην τραγωδία που σημάδεψε την Ιστορία και συγκλόνισε παγκοσμίως, έχασαν την ζωή τους πάνω από 1.500 επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Αν και όλα αυτά τα χρόνια έχει επικρατήσει η άποψη ότι το θρυλικό πλοίο συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να στερήσει τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, φρέσκα στοιχεία δείχνουν πως η αιτία ήταν άλλη. Οι νέες θεωρίες εστιάζουν σε μια φωτιά που ξέσπασε στο σκάφος, η οποία φαίνεται πως υπήρχε τρεις εβδομάδες πριν την σύγκρουση.

Εκτός από την νέα θεωρία την οποία εισήγαγαν οι ερευνητές, άλλες αναλύσεις φωτογραφιών ενισχύουν την θεωρία ότι ο Τιτανικός βυθίστηκε λόγω της φωτιάς. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Senan Molony, ο οποίος επί 30 χρόνια ερευνούσε την υπόθεση του Τιτανικού, μελέτησε φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν από τον επικεφαλής ηλεκτρολόγο μηχανικό του πλοίου, πριν εγκαταλείψει το ναυπηγείο του Belfast.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι μπόρεσε να αναγνωρίσει μαύρα σημάδια κατά μήκος της δεξιάς πλευράς του σκάφους, ακριβώς πίσω από όπου το πλοίο ήταν τρυπημένο από το παγόβουνο.

Όπως λέει ο ίδιος:

Εξετάζουμε την ακριβή περιοχή όπου το παγόβουνο κόλλησε και φαίνεται να υπάρχει μια αδυναμία ή ζημιά στο σκάφος στη συγκεκριμένη θέση, πριν φύγει ακόμα από το Belfast

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα μαύρα σημάδια ενδεχομένως να προκλήθηκαν από φωτιά που ξεκίνησε από ένα τριώροφο τμήμα καυσίμου πίσω από ένα από τα λεβητοστάσια του πλοίου.

Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, μιλά για εγκληματική αμέλεια και παροτρύνει να μην μείνουμε στην αρχική άποψη ότι η κύρια αιτία που βυθίστηκε το καράβι ήταν το παγόβουνο.

Ο Molony εξηγεί πώς ξέσπασε η φωτιά. Όπως φαίνεται, αυτή ξεκίνησε όταν εκατοντάδες τόνοι άνθρακα «αυτο-θερμάνθηκαν» αρκετά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φλόγα σε μια τεράστια περιοχή αποθήκευσης καυσίμων δίπλα σε ένα από τα δωμάτια του λέβητα του πλοίου. Σύμφωνα με την Telegraph, πολλοί άντρες κλήθηκαν να καταπολεμήσουν τις φλόγες, αλλά αυτές επέμεναν για ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι οι αξιωματικοί του πλοίου είχαν την εντολή να μην ενημερώσουν του 2.500 χιλιάδες επιβάτες για την φωτιά που είχε ξεσπάσει.

Διαβάστε επίσης:

Η νέα έκδοση του Τιτανικού ετοιμάζεται να διασχίσει τα νερά (photos-video)

Photo: Getty

The post Ποια ήταν η πραγματική αιτία που βυθίστηκε ο Τιτανικός; Έρευνες δείχνουν πως δεν ήταν το παγόβουνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα