Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

10:24 2/1/2017 - Πηγή: iPop

Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο club Reina στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Οι Αρχές της Κωνσταντινούπολης είχαν στρέψει από νωρίτερα τις έρευνές τους στην τρομοκρατική οργάνωση, η οποία είχε αναλάβει και στο παρελθόν την ευθύνη για ανάλογες επιθέσεις. Μάλιστα πολλοί παρατηρούσαν ομοιότητες ανάμεσα

στην επίθεση στην Τουρκία και σ’ εκείνη στο club στο Ορλάντο, για την οποία επίσης η τζιχαντιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη.

Η ανακοίνωση του ISIS με την ανάληψη ευθύνης που ήρθε στη δημοσιότητα απ’ το Reuters, αναφέρει συγκεκριμένα:

Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που το Ισλαμικό Κράτος διενεργεί ενάντια στην Τουρκία, ένας ήρωας στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ, όπου οι Χριστιανοι γιόρταζαν την «αργία της αποστασίας» τους

Ελεύθερος κυκλοφορεί ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν 39 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 69 παραμένει ασύλληπτος και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Άγνωστη είναι η ταυτότητα του μακελάρη, ενώ φωτογραφία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και φερόταν ότι τον απεικόνιζε, αποδείχθηκε λάθος.

Τουλάχιστον 17.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός στην Κωνσταντινούπολη αναζητώντας τον δράστη αλλά και λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πολιτών.

Photo: Reuters

The post Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα