Νεκρό στέλεχος του ISIS που στρατολογούσε μαχητές

09:53 5/5/2016 - Πηγή: iPop

Τη ζωή του στο Ιράκ έχασε σημαντικό στέλεχος του ISIS το οποίο στρατολογούσε μαχητές. Να τονισθεί πως ο Αυστραλός ο οποίος απεβίωσε θεωρούνταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της Αυστραλίας την Πέμπτη ο θάνατος του συγκεκριμένου ατόμου ανακόπτει «την ικανότητα της οργάνωσης να προσελκύσει νέους μαχητές».

Χαρακτηριστικά ο γενικός εισαγγελέας της Αυστραλίας, Τζορτζ Μπράντις, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες τον ενημέρωσαν πως «ο Πρακάς, ο οποίος συνδέεται με αρκετά

σχέδια επίθεσης με βάση την Αυστραλία και εκκλήσεις για ατομικές επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση στη Μοσούλη στις 29 Απριλίου».

Ο Πρακάς να τονισθεί πως είχε γεννηθεί στη Μελβούρνη και εμφανιζόταν σε video αλλά και περιοδικά του Ισλαμικού Κράτους και όπως έχει σημειωθεί ήταν «ενεργός στη στρατολόγηση Αυστραλών ανδρών, γυναικών και παιδιών, ενώ προωθούσε και τρομοκρατικές πράξεις».

«Θεωρείται ο πιο σημαντικός στρατολόγος του Ισλαμικού Κράτους στην Αυστραλία» επισήμανε ο Μπράντις σε κοινή δήλωσή που πραγματοποίησε με την υπουργό Άμυνας, Μαρίς Πέιν.

The post Νεκρό στέλεχος του ISIS που στρατολογούσε μαχητές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα