Επιφυλακτική η Γερμανία σχετικά με την άρση της βίζας σε Τούρκους

10:40 5/5/2016 - Πηγή: iPop

Αντιδράσεις από Γερμανικής πλευράς φαίνεται να δέχονται οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την υπό προϋποθέσεις «άρση χορήγησης θεωρήσεων σε Τούρκους που επισκέπτονται χώρες της ΕΕ». Να θυμίσουμε βέβαια πως πριν από ημέρες η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε τονίσει πως «η Τουρκία θα πρέπει πρώτα να πληροί όλες τις προϋποθέσεις χωρίς να γίνουν εκπτώσεις».

Ποικίλουν οι αντιδράσεις:

Η Άνγκελα Μέρκελ μετά από συνάντηση που είχε με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό στη Γερμανική πρωτεύουσα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν ρεαλιστικές ευκαιρίες να υλοποιήσει η Τουρκία και τους εναπομείναντες όρους προκειμένου να εγκριθούν οι προτάσεις της Κομισιόν. Μεταξύ αυτών είναι θέματα που άπτονται της προστασίας προσωπικών δεδομένων και της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Από την πλευρά του βέβαια, ο χριστιανοδημοκράτης Βόλφγκανγκ Μπόζμπαχ, ο οποίος θεωρείται εμπειρογνώμων σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, επισήμανε πως κρίνει «προβληματική την απελευθέρωση της βίζας φοβούμενος αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης ιδιαίτερα από τις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας». Σε συνέντευξη του στην Kölner-Stadt-Anzeiger επίσης πρότεινε «την κατάρτιση καταλόγου εισόδου και εξόδου προκειμένου να διαπιστώνεται, εάν όσοι Τούρκοι εισέρχονται σε μια χώρα της ΕΕ, εξέρχονται στη συνέχεια».

Την ίδια στιγμή υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν, εξέφρασε επίσης τον του για «εισαγωγή» της κουρδικής διένεξης στη γερμανική επικράτεια.

Ενώ ο βουλευτής των Πρασίνων, Τζεμ΄Εζντεμιρ, επισήμανε: «Όσο καιρό η Τουρκία αξιόπιστα εκπληρώνει και τις τελευταίες προϋποθέσεις, δεν πρέπει να μπαίνουν εμπόδια».

The post Επιφυλακτική η Γερμανία σχετικά με την άρση της βίζας σε Τούρκους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα